Mladí slávisté druzí na turnaji v Itálii | SK Slavia Praha
Více

Mladí slávisté druzí na turnaji v Itálii

VERONA - Začátkem února se slávistický B-dorost trenéra Michala Šrámka zúčastnil silně obsazeného turnaje Coppa Arcobaleno v italské Veroně. Mladí slávisté se s tvrdou zahraniční konkurencí dokázali vypořádat náramně a jejich cesta skončila až ve finále. Zápasy se hrály na umělém trávníku třetí generace, vedle italských mužstev se akce zúčastnily například Celtic Glasgow, Bayern Mnichov nebo Sturm Graz...
VERONA - Začátkem února se slávistický B-dorost trenéra Michala Šrámka zúčastnil silně obsazeného turnaje Coppa Arcobaleno v italské Veroně. Mladí slávisté se s tvrdou zahraniční konkurencí dokázali vypořádat náramně a jejich cesta skončila až ve finále. Zápasy se hrály na umělém trávníku třetí generace, vedle italských mužstev se akce zúčastnily například Celtic Glasgow, Bayern Mnichov nebo Sturm Graz.

„Za výkony jsme sklidili uznání zástupců všech mužstev i pořadatelů turnaje. Hráči předvedli rychlý evropský a technický fotbal, který byl založen na herní disciplíně a dobré koncovce,“ pochválil své svěřence kouč Michal Šrámek, kterému na Apeninském poloostrově navíc chyběli juniorští reprezentanti Jiří Valenta, Milan Černý a Radim Nečas.

Základní skupina:
Slavia – Sturm Graz 4:1

Branky: Jirovský 2, Gecov, Vrzal

Slavia – Chievo Verona 1:0
Branka: Brych

Slavia – Brescia 1:2
Branka: Dvořák

„Hráči měli vynikající přístup ke každému utkání. Velmi těžký a emočně napjatý byl druhý zápas s Chievem, kdy soupeři v případě porážky hrozilo vyřazení. V tomto střetnutí proti nám hrálo úplně všechno, přesto si kluci poradili, dokonce i s penaltou. Dotáhnout takový duel do vítězného konce vyžaduje velký výkon. Jako poslední nás čekala Brescia, oba týmy už měly postup jasný, a tak v boji o první místo ve skupině dostali příležitost fotbalisté, kteří v předchozích zápasech tolik neodehráli,“ řekl k dění v základní skupině trenér Michal Šrámek .

Semifinále:
Slavia – Celtic Glasgow 2:2, na penalty 3:0
Branky: Vrzal 2
Penalty proměnili: Kindl, Proskočil, Gecov

„Celtic přijel s obrovsky důrazným mužstvem, které mělo velké sebevědomí. My jsme dostali těsně před přestávkou gól do šatny a po změně stran jsme inkasovali podruhé. Kluci se ale nevzdali a čtyři minut před koncem snížil Vrzal. Stejný hráč pak v 89. minutě vyrovnal a zápas rozhodovaly penalty. Tým byl v euforii a už po třech sériích bylo rozhodnuto. Zatímco náš brankář Jakub Diviš všechny tři penalty Celticu chytil, my jsme proměnili všechny a Brych s Komárkem se už k pokutovému kopu ani nedostali. Rozhodně nejlepší utkání na turnaji,“ uvedl Michal Šrámek.

Finále:
Slavia – Bayern Mnichov 0:4

„Tým od začátku projevoval velkou snahu, ale byla na něm vidět únava ze semifinále, do kterého jsme dali hodně sil. Navíc se hrálo jen den předtím. Projevilo se i to, že Bayern měl věkově mnohem starší tým. Do stavu 0:2 bylo střetnutí ještě vyrovnané, po třetí brance v naší síti jsme však už čekali na konec. Kluci byli hodně vyčerpaní,“ okomentoval trenér Michal Šrámek.

Na úspěchu se podíleli: Jakub Diviš, Michal Puš – Martin Hladík, Adam Rožánek, Miroslav Pecka, Lukáš Kindl, Tomáš Marc, Martin Novák – Josef Komárek, Jakub Vagrčka, Tomáš Jablonský, Tomáš Proskočil, Marcel Gecov, Zdeněk Zahálka – Lukáš Dvořák, Jiří Brych, Ondřej Vrzal, Jakub Jirovský
Trenéři:
Michal Šrámek, Daniel Abrhám, vedoucí mužstva Jiří Neuberk, masér Dalibor Veselý

Foto 1: Společná fotografie
Foto 2: Trenér Slavie Michal Šrámek s pohárem za druhou příčku
Foto 3: Slávistická radost
Foto 4: Duel se skotským Celticem Glasgow

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články