Slavia porazila Plzeň a je druhá! | SK Slavia Praha
Více

Slavia porazila Plzeň a je druhá!

Ligový zápas s Plzní se Slavii vydařil, svého soupeře porazila 3:0 a po zaváhání Sparty v Českých Budějovicích se posunula na druhou příčku v tabulce! V první půli drželi Západočeši s červenobílými krok, do vedení nás poslal až pět minut před přestávkou Václav Koloušek. Ve druhém dějství domácí kontrolovali hru, prosadili se ale až dvacet minut před koncem - vynikající výkon korunovali gólem Martina Latky, v samotném závěru se prosadil jmenovec Lukeš...
Ligový zápas s Plzní se Slavii vydařil, svého soupeře porazila 3:0 a po zaváhání Sparty v Českých Budějovicích se posunula na druhou příčku v tabulce! V první půli drželi Západočeši s červenobílými krok, do vedení nás poslal až pět minut před přestávkou Václav Koloušek. Ve druhém dějství domácí kontrolovali hru, prosadili se ale až dvacet minut před koncem - vynikající výkon korunovali gólem Martina Latky, v samotném závěru se prosadil jmenovec Lukeš.

V závěru střetnutí si svou premiéru za Slavii odbyl brazilec Jefferson Luis. Kaňkou na vítězném duelu je ztráta útočníka Pavla Fořta, který si hned v úvodu poranil koleno. Na jedno ligové utkání se navíc „vykartoval“ Karel Piták.

„Výsledek se rodil těžce, protivník hrál aktivně, oba celky si vytvořily šance. Ale věřili jsme, že se prosadíme kvalitou a zúročíme náš tlak. Vítězství mohlo být nakonec ještě výraznější,“ pochvaloval si trenér slávistů Josef Csaplár. „Fořt? Jel na magnetickou rezonanci do nemocnice, má poškozený přední křížový vaz nebo meniskus,“ mrzelo kouče, který na jeden zápas přišel i o středopolaře Karla Pitáka. Ten viděl čtvrtou žlutou kartu a příští týden v Jablonci nenastoupí. „Bude to určitě ztráta. Že si odsedí trest a bude hrát další kolo proti Spartě? Tomu necháváme volný průběh,“ nespekuloval Csaplár.

„Nepřijeli jsme bránit nerozhodný výsledek,“ uvedl lodivod Plzně František Cipro. „Naším problémem je ale proměňování šancí,“ kroutil hlavou zkušený trenér, jehož svěřenci na jaře ještě nevstřelili branku. „Věřil jsem, že nějaký gól dáme, za stavu 2:0 ale bylo rozhodnuto. Utkání se divákům muselo líbit, bohužel pro nás nedopadlo dobře. Domácí zvítězili zaslouženě, ve druhém poločase nás přehrávali,“ uzavřel Cipro.

Fotogalerie
Záznam on-line přenosu
Ohlasy slávistů

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články