Karel Piták: Vítězství má cenu zlata | SK Slavia Praha
Více

Karel Piták: Vítězství má cenu zlata

„Věděli jsme, že nás čeká spíš boj než fotbal,” řekl krátce po zápase ve Zlíně střelec druhé branky Slavie Pavel Kuka. Hráči se shodli na tom, že mají co zlepšovat. „Několikrát jsme pokazili rozehrávku a tím jsme soupeři nabídli šance. Musíme chyby odstranit,” prohlásil Radek Černý...
„Věděli jsme, že nás čeká spíš boj než fotbal,” řekl krátce po zápase ve Zlíně střelec druhé branky Slavie Pavel Kuka. Hráči se shodli na tom, že mají co zlepšovat. „Několikrát jsme pokazili rozehrávku a tím jsme soupeři nabídli šance. Musíme chyby odstranit,” prohlásil Radek Černý.

V prvním poločase nám vedení po Fořtově centru a Kolouškově střílené nahrávce zajistil Karel Piták. „Čekal jsem na přední tyči, ‚Kolouch‘ poslal výborný míč před bránu a mně stačilo jen přesně trefit balón,” popisoval svůj zásah Piták. „Byl to náročný zápas, hrálo se na těžkém terénu,” ulevil si.

Ve druhé půli mohl z desítky srovnat Edvard Lasota. Tu nařídil sudí Luboš Helebrant za nešťastnou ruku Martina Latky na kraji pokutového území. Proti byl brankář Radek Černý. „Riskl jsem stranu. Jsem rád, že to dobře dopadlo. Penalty jsou taky trochu o štěstí. Měl jsem strach, aby nezkusil dloubák,” řekl slávistický gólman. „Byl jsem trochu překvapený, že se k míči postavil Lasota, protože nedávno penaltu zahodil. Dobírat si ho ale určitě nebudu,” pousmál se Radek.

Zlínu se přesto podařilo vyrovnat. Po centru Muchy se čtvrthodinu před koncem prosadil v naší šestnáctce Tomáš Janíček. Slávisté však nesložili zbraně. Odměnou jim byla penalta v 89. minutě. Na bílý puntík ukázal sudí po ruce zlínského hrdiny předchozích okamžiků Tomáše Janíčka. „Bylo mi hned jasné, že ji musí kopnout někdo zkušený. To znamenalo buď Radek Bejbl nebo já,“ vysvětloval Pavel Kuka. „Měli jsme štěstí, tři body jsou důležité,” těšilo pětatřicetiletého útočníka.

Slavia se díky vítězství udržela v horní části tabulky. „Tři body mají cenu zlata,” neskrýval radost Piták. „Obě jarní utkání jsme dovedli do vítězného konce. Jdeme od zápasu k zápasu. Jsme připraveni poprat se o fotbalovou Evropu,” uzavřel Černý.

Aktuálně

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Z prvního místa do nadstavby

18. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zakončily základní části 1. ligy žen, kde ve čtrnácti zápasech nepoznaly hořkost porážky a suverénně vedou tabulku s náskokem sedmi bodů. V úvodním zápase nadstavbové části v sobotu 20. dubna od 14:00 v Horních Měcholupech vyzvou Liberec.

Další články