Slávistická juniorka ve čtvrtfinále Coppa Carnevale, čeká ji Venezia! | SK Slavia Praha
Více

Slávistická juniorka ve čtvrtfinále Coppa Carnevale, čeká ji Venezia!

Slávistická juniorka je jediným zahraničním účastníkem, jenž postupuje do dalších bojů na turnaji Coppa Carnevale v italském Viareggiu. V osmifinále si poradila s izraelským Maccabi Haifa. Zápas skončil remízou 1:1, naší branku zaznamenal Vondráček. O svém vítězství rozhodla Slavia v penaltovém rozstřelu, který vyhrála v poměru 4:3. Ve čtvrtfinále se červenobílí mladíci střetnou s Venezií, utkání se hraje už ve čtvrtek od 15:00...
Slávistická juniorka je jediným zahraničním účastníkem, jenž postupuje do dalších bojů na turnaji Coppa Carnevale v italském Viareggiu. V osmifinále si poradila s izraelským Maccabi Haifa. Zápas skončil remízou 1:1, naší branku zaznamenal Vondráček. O svém vítězství rozhodla Slavia v penaltovém rozstřelu, který vyhrála v poměru 4:3. Ve čtvrtfinále se červenobílí mladíci střetnou s Venezií, utkání se hraje už ve čtvrtek od 15:00.

Venezia skončila ve skupině se šesti body na druhé příčce za Interem Milán. V osmifinále vyřadila Fiorentinu poměrem 2:0. "Musíme sehnat co nejvíc informací. Každopádně nás nečeká nic lehkého, soupeř má ve svém středu několik Brazilců,“ okomentoval los trenér Pavel Trávník.

Slavia - Maccabi Haifa
V prvním poločase jsme měli o něco více ze hry. Tři slibné šance po standardních situacích jsme ale neproměnili. Soupeř hrozil z brejků, ovšem protiútoky úspěšně odvracela slávistická obrana v čele se stoperskou dvojicí Chleboun - Nachtman. Po přestávce se Haifa osmělila. Přesto jsme se z vedení v 60. minutě radovali my. Branku vstřelil záložník Vondráček. O tři minuty později však Izraelci zásluhou Zachka vyrovnali. Stav 1:1 vydržel do konce základní hrací doby.

Utkání tak dospělo až do penaltového rozstřelu, ve kterém znovu potvrdil vysoké kvality slovenský brankář Matúš Kozáčik. Hvězda předchozího ročníku Coppa Carnevale si úspěšně poradila se dvěma střeleckými pokusy a velkou měrou se zasloužila o postup. Střetnutí se hrálo pod přísným dohledem italské policie. V hledišti sledoval zápas exslávista Luboš Kubík.

„Haifa potvrdila, že její výkony ve skupině nebyly náhodné. Je dobrá v útoku i v obraně. Těžko jsme se prosazovali z brejků, a tak jsme se museli pokoušet o postupné útoky,“ uvedl po zápase spokojený kouč Pavel Trávník. Na otázku, jestli jeho svěřenci stačí do čtvrtečního duelu načerpat zpět všechny síly, odpověděl: „O regeneraci se mluvit nedá. Bude rozhodovat vůle a hlavně srdíčko.“

Slavia - Maccabi Haifa 1:1 (0:0), 4:3 na penalty
Branky: 60. Vondráček - 63. Zachko
Penalty Slavie: dali Chleboun, Zachariáš, Jirásek, Vondráček, nedal Otočka
Sestava Slavie: Kozáčik - Mar. Zachariáš, Chleboun, Nachtman, Balík - Knobloch, Vondráček, Musil, Buryánek (70. Blažej) - Otočka, Emmerling (54. Jirásek)

Čtvrtfinálové dvojice turnaje Coppa Carnevale:
Slavia -Venezia
Empoli – Messina
Juventus – Vicenza
AS Řím – Inter Milán

Webové stránky turnaje


Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články