Čekání na domácí výhru | SK Slavia Praha
Více

Čekání na domácí výhru

V dohrávce 20. kola I. Gambrinus ligy nasadil Karel Jarolím novou útočnou dvojici Kuka-Švancara. Na lavičku náhradníků pak posadil kvarteto Kuchař, T. Došek, Luděk Zelenka, Sankovič. První dva se po I. půli na trávník přece jen dostali, ovšem ani s nimi jsme nepřetrhli černou strahovskou šňůru a už téměř pět měsíců na svém hřišti v lize nevyhráli (naposledy se nám to povedlo v sobotu 14. října 2000 proti SA Brno - 2:1). Baník nastoupil na Strahově v ofenzívně laděné sestavě s Barošem, Prohászkou i Lukešem, který hned v úvodu provětral naši nově složenou slávistickou obranu. Na jeho přihrávku však nikdo z Ostravanů nedosáhl. My jsme pak zahrozili Švancarovou a Müllerovou střelou, k rychlému gólu to však nevedlo. Ve 45. jsme konečně zahrozili moderní akcí - Ulich vysunul do brejku únorovou hvězdu časopisu Fotbal-Sport Kuku, jenže proti němu včas vyběhl ostravský gólman V. Baránek. Hned dvě minuty po pauze se po Sedláčkově centru dostal k odraženému míči Dostálek, i jeho pokusu ale scházely decimetry přesnosti. V 54. to zkusil Dostálek individuálním průnikem, ztroskotal až na Baránkovi. V 65. se neujala ani Kukova hlavička. Nervozita se na rozbahněný trávník s přibývajícím časem vrátila. Zlobili jsme se, že sudí Dvořáček v 70. neodpískal Veselého strčení do Kuky v šestnáctce, vzápětí jsme reklamovali Drozdovo hraní rukou. Jelikož do branky Baníku nepronikla ani rána našeho Exostravana Ličky a hlavička Lukáše Doška a rozhodčí Dvořáček si nevšiml v šestnáctce dalšího strčení Veselého do Kuky, nevyhráli jsme na domácím hřišti ani tentokrát. Na druhé straně náhradník Žůrek po „samostatném nájezdu“ s „pomocí“ Černého naštěstí pouze orazítkoval tyč.

Jak to viděli trenéři
PAVEL ŘEHÁK, asistent našeho trenéra: „Omlouvám trenéra Jarolíma, jemuž zcela odešel hlas a pouze sípe. Nevyhráli jsme, protože jsme nedokázali zužitkovat svou převahu a nevyužili jsme ani své dvě velké šance, které jsme si vypracovali. Bohužel, když se nám podaří udržet čisté konto, nedáme gól ani my...“
JAROSLAV GÜRTLER, trenér Baníku: „Jsem spokojen s naší předvedenou hrou i s výsledkem, i když jsme si nakonec mohli ze Strahova odvézt místo jednoho dokonce tři body. Všechny ošemetné situace vyřešil náš brankář Vít Baránek, vycházeli jsme se zabezpečené obrany a tato taktika nám vyšla. Zejména v první půli jsme Slavii mnoho nedovolili.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články