Komplikace vytyčených cílů, hodnotí remízu trenér Trpišovský | SK Slavia Praha
Více

Komplikace vytyčených cílů, hodnotí remízu trenér Trpišovský

První zápas na půdě Liberce, kde dříve působil, přinesl Jindřichu Trpišovskému pouze bod za bezbrankovou remízu. „Je to komplikace vytyčených cílů,“ říká trenér sešívaných.
„Hodnocení je jednoduché, nepadl gól a zápas skončil bezbrankovou remízou… V úvodu byl Liberec všude o krok dřív, měli lepší pohyb, sbírali odražené míče. Prvních třicet minut nás do ničeho nepustili, v dobré pozici ale branku přestřelili. Ke konci půle jsme se zlepšili my a v asi největší šanci zápasu trefil Hušbauer tyčku. Byl to trochu smolný zápas. Ve druhé půli jsme byli lepší my, ale nikdo nedokázal vstřelit gól,“ komentoval průběh zápasu trenér Jindřich Trpišovský.

Co říkal týmu o poločase? „Věděli jsme, že musíme zvýšit pohyb, dostupování a mít odražené míč. Domácí hráli jednodušeji, z bloku. Když balon zachytíte, obránci jsou ve složité pozici. Chtěli jsme tak posunout těžiště výš, napadat v první rozehrávce. Upravovali jsme postavení krajních hráčů, chtěli jsme větší zapojení křídelních hráčů,“ vyjmenovával.

Utkání bylo hodně vyhecované, což přineslo karty a zranění. „Přišli jsme o dva zraněné hráče a několik vykartovaných. Hušbauer má problém se zadním stehenním svalem. Už o půli jsme věděli, že to je špatné. Říkal, že vydrží tak deset patnáct minut. Nakonec musel střídat po druhém sprintu, kdy ho v tom píchlo. Každé vynucené střídaní je vždy problém, navíc je to hráč, který má klíčové přihrávky a body. I tady se dostal do gólové příležitosti,“ dodává trenér.

Slavia navíc dohrávala proti desíti. „Domácí se dobře v bloku přesouvali, my jsme naopak pomalu rozehrávali. Měli jsme tam dva hroty a chtěli se před branku dostat se ze stran. Některé situace nám o chlup nevyšly, balon uskočil, soupeř ztečoval…“

Jindřich Trpišovský poprvé nastoupil v Liberci jako soupeř. „Pro mě to bylo hodně složité, jsem rád, že to mám za sebou, byl to zvláštní pocit. Odehrál jsem tu přes 110 zápasů. Věděli jsme, že se tu hraje těžko, chtěli jsme se vyrovnat domácím v bojovnosti, souboji o míč a z klíčových situací vstřelit gól. V prvním poločase jsme měli dvě šance, ve druhém tři, Flo pak dával pod sebe místo zakončení…“ popisoval.

Podruhé na jaře nastoupil v základu právě Per-Egil Flo. „Zatím převažuje dobrá defenziva, měli jsme vlevo problém a on hraje výborně dozadu. Nemá ještě takovou herní kondici, ale zvládl to dobře. Když bude pracovat a hrát takhle, určitě perspektivu má. Hlavně, aby byl zdravý. Chceme od něj ještě větší podporu dopředu, měl ale velké zápasové manko, nebyl v přípravě. Po problémech v kádru je s námi od začátku února, ale neměli jsme ho vyzkoušeného. Teď dohnal manko, je učenlivý, dali jsme mu šanci a nezklamal nás,“ říká na adresu svého obránce.

„Celkově tohle utkání moc nenapovědělo. Oba týmy jsou zklamané, je to komplikace vytyčených cílů. Hraje se ještě o 15 bodů, které je možné získat, stát se toho může hodně. Upínáme se k tomu, abychom zápasy zvládali, a musíme se koukat nahoru i dolů,“ shrnul trenér.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články