V neděli od 18:00 se Slavia představí v Liberci | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 18:00 se Slavia představí v Liberci

V neděli čeká sešívané důležité ligové utkání. V rámci 25. kola HET ligy zamíří slávisté pod Ještěd do Liberce. Utkání na severu Čech začíná v 18:00 a vysílá ho O2 TV Sport.
„Jedeme do složitého a specifického prostředí, kde se hodně těžko vyhrává. S Libercem jsme tam za dva a půl roku, kdy jsme tam byli jako trenéři, prohráli jen s Plzní. Před čtrnácti dni se tam povedlo vyhrát Teplicím. Od nás to musí být kvalitní koncentrovaný výkon,“ komentuje trenér Jindřich Trpišovský.

„Chceme navázat na poslední výsledky a také na zlepšenou obranu. Potřebujeme se odpíchnout od dobré defenzivy a nenechat se moc zatlačit, domácí jsou silní na míči, mají hodně běhavé a pohyblivé hráče. Hrají houževnatý fotbal, musíme mít kvalitu a být koncentrovaní a vyrovnat se jim v přednostech, které oni mají. Nesmíme dělat chyby v defenzivě a uhlídat Pulkraba, který jim na jaře zajistil svými góly většinu bodů,“ popisuje soupeře kouč Slavie.

Nejen v médiích se hodně mluví o tom, že realizační tým a řada hráčů zná detailně liberecké prostředí. Bude to speciální utkání? „Myslím si, že spíše bude speciální pro soupeře. Vnímáme to stejně jako utkání, které se hrálo tady. Z dvacetičlenného kádru jsme sedmnáct hráčů do Liberce přivedli my. V zimě tam přišli tři noví hráči. Je jasné, že Liberec s námi nechce prohrát, berou to hodně prestižně,“ líčí trenér.

Může být znalost prostředí naopak pro Slavii výhodou? „Pro nás je dobré, že hráče detailně známe, pomohlo nám to v pohárovém utkání. Na druhou stranu oni ví, jaký fotbal chceme hrát a jak jsme se na to připravovali. Pro oba týmy je to stejné, všichni se hodně detailně známe. Půjde o to, kdo bude umět detaily využít ve svůj prospěch,“ má jasno trenér.

Slavii v minulých dnech hodně trápila marodka. Jak to vypadá s absencemi před zápasem v Liberci? „Dobrá zpráva je, že z utkání s Mladou Boleslaví jsou všichni hráči, kteří hráli, k dispozici. Je šance, že se do utkání k týmu připojí jak Jarda Zmrhal, tak Milan Škoda. Pro nás by to znamenalo velké posílení. Jarda Zmrhal je jedním z nejlepších křídel v lize. Teď bylo dlouhou dobu vidět, jak nám chyběl. Už s námi naplno trénuje, pokud dostane zelenou od doktorů, tak to pro nás bude velká posila,“ věří kouč v posílení týmu.

Liberecké prostředí zná velmi dobře i obránce Ondřej Kúdela. „Čekáme, že přijde hodně fanoušků. Zápas bude hodně atraktivní a sledovaný. Nic jednoduchého nás nečeká. Liberec se vždy dokázal na dobré týmy připravit a tamější prostředí je specifické,“ vysvětluje Kúdela.

„Zápas hodně napoví do další fáze soutěže. Budeme vědět výsledek Plzně, nějaká teoretická šance na titul pořád je. Budeme dělat vše pro to, abychom vyhráli,“ má jasno slávistický zadák. „Samozřejmě se těším do Liberce, mám tam kamarády, ještě nedávno jsme spolu hráli,“ dodává.

Liberecký útočník Matěj Pulkrab má na jaře výbornou formu. Bude právě on největším nebezpečím pro brankáře Ondřeje Koláře? „Nevím, jestli největší, ale pozor na něj si musíme dát. Jeho kvality jsou v tom, že ví, kam se má ve vápně postavit. Víme, že síla u něj je, ale v Liberci je více hráčů, na které si musíme dát pozor. Například Bosančič, Potočný má výbornou střelu, Breite. Musíme hrát disciplinovaně a zvládnout to,“ upozorňuje brankář, který do Slavie zamířil také z Liberce.

„Každý hráč už okusil, jaké to je hrát v Liberci. Vím, že v Liberci se jen tak nevyhrává, vyhrála tam za poslední dobu jen Plzeň a teď Teplice. Bude to těžké, ale já doufám, že to zvládneme. Těšíme se na velkou podporu našich fanoušků, budou nám pomáhat a já doufám, že to tam zvládneme a Plzeň proženeme,“ hlásí gólman sešívaných.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články