U15 a U14: Derby je naše! | SK Slavia Praha
Více

U15 a U14: Derby je naše!

Sobotnímu programu mládežnických zápasů kralovala pražská derby starších žáků, která byla na programu v rámci 19. kola České ligy žáků U15 a U14. Z obou duelů odešli sešívaní jako vítězové!

SKSU15

Starší celek U15 šel do derby jako vedoucí tým žákovské ligy s náskokem šesti bodů právě na druhou Spartu.

Vstup do zápasu se Slavii povedl skvěle! Už ve třetí minutě šli sešívaní do vedení, když se trefil Pavel Behenský. V 16. minutě se Slavia radovala z druhé trefy, tentokrát dopravil míč do sítě Samuel Kordiak.

Další góly viděli diváci na Strahově až ve druhém poločase. Nejprve v 58. minutě z pokutového kopu snížil na 1:2 z pohledu domácích Adam Karabec. Poté si vzal slovo opět Samuel Kordiak a v 63. minutě vrátil Slavii náskok dvou branek. V 68. minutě se ale Sparta opět dotáhla na rozdíl jediné branky, tentokrát pokutový kop proměnil Christopher Kabongo. O minutu později ale definitivně rozhodl o výhře Slavie Metoděj Málek.

Sešívaný tým U15 tak porazil Spartu 4:2 a Českou ligu žáků U15 vedou před rivalem z Letné s devítibodovým náskokem. Do konce soutěže zbývá odehrát ještě sedm kol.

AC Sparta Praha U15 - SK Slavia Praha U15 2:4 (0:2)
Branky: 58. Karabec (pen.), 68. Kabongo (pen.) - 16. a 63. Kordiak, 3. Behenský, 69. Málek
Sestava: Vágner - Prebsl, Náprstek (52. Krunert), Veliký, Brejcha, Langhamer, Šimoník (52. Málek), Behenský, Vorel (43. König), Višinský, Kordiak

Výhru v derby popsal trenér týmu U15 Róbert Barborík:
„Derby jsme začali výborně! Už ve třetí minutě jsme šli do vedení po hlavičce Behenského. 16. minuta znamenala vedení 2:0 po spolupráci hráčů Višinského, Langhamera a Kordiaka. Do poločasu jsme si vytvořili ještě tři čisté gólové příležitosti v pořadí Kordiak, Višinský a Prebsl. Úvod druhé půle byl v režii domácích, ale vytěžili z toho jenom jednu střelu do středu brány. My jsme měli čtyři možnosti odskočit Spartě na tři branky, ale dvě tutovky Kordiaka a další dvě Langhamera zůstaly nevyužité, přišel tak zákonitý trest v podobě penalty a kontaktního gólu. Za pět minut byl rozdíl skóre opět dvougólový po kolmé akci po ose Brejcha - Langhamer - Kordiak. Ještě jednou jsme pustili soupeře na kontakt po sporné penaltě na Kabonga, ale pouze na minutu, po kolmici Königa a přihrávce Višinského dorážel Málek,“ komentoval průběh derby trenér U15.

SKSU14

Mladší tým U14 vstupoval do derby jako první tým České ligy žáků U14, v čele měli žáci Slavie náskok dvanáct bodů na druhou Spartu.

Druhé utkání mladších celků nebylo na branky tak bohaté jako střetnutí týmů U15. Diváci viděli v utkání jedinou branku, která padla do sítě Sparty! O těsné výhře 1:0 rozhodl Francisco Gomes, který navázal na svou trefu ze středečního duelu proti proti Plzni. Trefa Francisca Gomese, syna Dannyho, navíc byla jubilejní stá trefa týmu U14 v letošním ročníku žákovské ligy.

Žáci U14 tak mají sedm kol před koncem soutěže v čele tabulky náskok čtrnáct bodů, na druhém místě jsou nyní České Budějovice.

AC Sparta Praha U14 - SK Slavia Praha U14 0:1 (0:1)
Branky:
30. Gomes F.
Sestava: Gothard - Trédl, Sládek, Iliev, Labík, Měkota, Beran (62. Amrbos), Novák, Gomes F., Beneš, Jinoch (53. Krstevski)

Vítězné derby hodnotil trenér týmu U14 Marek Jarolím:
„Velmi bojovné utkaní, které se převážně odehrávalo ve středu pole. Naši kluci v celém zápase prokazovali velkou touhu po vítězství a srdnatě bojovali o každý míč. Utkání rozhodla krásná akce z prvního poločasu, na jejímž konci byl Francisco Gomes. Zachoval klid ve vápně a po hezkém převzetí míče obstřelil brankáře. Ve druhém poločase mohl zvýšit náš náskok nejprve David Novák a následně po další hezké akci a střele z pokutového území Adam Beneš. Soupeř měl jedinou šanci, kterou skvělým obraným zákrokem zmařil Lukáš Iliev,“ pochválil výkon svého týmu trenér U14 Marek Jarolím.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články