Organizovanější výkon, chyběla ale přesnost, hodnotí trenér | SK Slavia Praha
Více

Organizovanější výkon, chyběla ale přesnost, hodnotí trenér

DUBAJ - Sešívaní ve svém druhém přípravném utkání v Dubaji remizovali s Brøndby. „V některých věci jsme se posunuli, bylo tam hodně nasazení, presinku. Na druhou stranu musíme být daleko přesnější v kombinaci,“ hodnotil utkání trenér Jindřich Trpišovský.
Slavia při svém druhém dubajském utkání vybojovala remízu. „Od nás to byl organizovanější výkon než v minulém utkání. Soupeř hrál jiným stylem, terén byl trošku horší. Oba zápasy se těžko porovnávají. Teď to byl organizovanější, bojovnější výkon, chybělo nám trochu přesnosti v ofenzivě. Míče jsme dostávali za obranu, ale posazovali jsme jich spoustu soupeři na hlavu a pak jsme sbírali odražené míče. Měli jsme být přesnější,“ hodnotil trenér Jindřich Trpišovský zápas s Brøndby Kodaň.

„Jediný jejich gól padl z jediné střely na bránu, takže poločas skončil 1:1. Po chybě jsme pak dostali branku na 2:1 a měli jsme takovou hlušší pasáž, kdy jsme nebyli nebezpeční. Posledních dvacet minut od nás zase bylo dobrých, takže remíza je podle mého zasloužená. V některých věcech jsme se posunuli, bylo tam hodně nasazení, presinku, represinku, kondice…“ vyjmenovával trenér klady.

Ve hře byly ale i nedostatky. „Na druhou stranu musíme být daleko přesnější v kombinaci, kde ztrácíme hodně míčů. Musíme si zvyknout, že hrajeme s obranou o dvacet metrů výš a musíme vyhrávat víc soubojů. S útočníky Brøndby jsme prohráli dost soubojů a z toho pak vycházely brejky soupeře. Měli jsme tam některé ztráty v půlce hřiště, ale přepínání do defenzivy bylo mnohem lepší. Dostali jsme dvě branky, jednu ze standardky, druhou právě po ztrátě míče,“ pokračoval.

„Včera jsme měli padesát minut videa a rozboru situací, kdy jsme v něčem zlepšili, naopak jsme se zhoršili v kombinaci. Myslím, že se Zenitem to byl dopředu paradoxně lepší výkon. Ale bylo to větší hřiště, tohle bylo takové malé, soubojové. Soupeř výborně dostupoval, hodně presoval a byl agresivní,“ dodal na adresu Brøndby.

Do zápasu se zapojili i Tomáš Souček a Jan Sýkora. „Jsou to pro nás důležití hráči. Odehráli dvacet minut, a když přišli na hřiště, tak jsme se zlepšili v kombinaci. Pak přišli i jiní hráči, čerstvější, a měli jsme drtivý tlak,“ říká Jindřich Trpišovský.

Tomu proti dánskému celku mu scházel pouze Ruslan Mingazov. „Mingi má po souboji s Míšou v tréninku trochu pohmožděný kotník. Bude to tak na tři až pět dní,“ odhaduje trenér.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články