Hvězdná sestava: Novodobá jedenáctka | SK Slavia Praha
Více

Hvězdná sestava: Novodobá jedenáctka

PRAHA/OBECNÍ DŮM - V rámci slavnostního galavečeru u příležitosti 125 let od založení klubu byla vyhlášena hvězdná sestava sešívaných. Podívejte se na nejlepší novodobou jedenáctku tak, jak jste ji zvolili vy – fanoušci.

Brankář

Martin Vaniak
S fotbalovou kariérou začínal v Ústí nad Labem, nejvíce ligových zápasů ale odchytal za Sigmu Olomouc. Chytal také za řecký Panionis. Do Slavia přišel ve 37 letech a pomohl jí k postupu do Ligy mistrů přes Ajax. V dresu Slavie získal také dva mistrovské tituly a vysloužil si přezdívku Čaroděj.

Obránci

Jan Suchopárek
Obránce, který nastoupil poprvé v nejvyšší soutěži v dresu Dukly, z níž později zamířil do Slavie. V sešívaném dresu zažil nejúspěšnější sezonu své kariéry. Slavii vedl jako kapitán k titulu v roce 1996 a hrál semifinále Poháru UEFA, s reprezentací získal na ME v Anglii stříbro. Má za sebou zahraniční angažmá ve Štrasburku a Borussii Berlín. V současnosti působí jako trenér české mládežnické reprezentace U18.

Marek Suchý

Rodák z Prahy naskočil do ligy v dresu Slavie už v sedmnácti letech. V sezonách 2007/08 a 2008/09 vybojoval v sešívaném dresu mistrovské tituly a zahrál si taky Ligu mistrů. V roce 2010 odešel do Spartaku Moskva, aby v roce 2014 přestoupil do švýcarské Basileji, se kterou hraje pravidelně Ligu mistrů, ve které je kapitánem.

Simon Deli

Obránce z Pobřeží slonoviny začal svou kariéru ve fotbalovém klubu v Abidžanu. V roce 2012 zamířil do Sparty, za kterou ale neodehrál jediný ligový zápas. Zamířil na dvě hostování do českých klubů, nejprve do Českých Budějovic, poté do Příbrami. V lednu roku 2015 přestoupil do Slavie, ve které se vypracoval v jednoho z nejlepších obránců ligy. Se Slavií oslavil v roce 2017 zisk titulu.

Záložníci

Karel Poborský
Do ligy poprvé nakoukl v Českých Budějovicích, poté přestoupil do Viktorie Žižkov. V roce 1995 zamířil do Slavie, kde oslavil zisk mistrovského titulu a postoupil do semifinále Poháru UEFA. Svými výkony si vysloužil angažmá v Manchesteru United, následovala angažmá v Benfice Lisabon a Laziu Řím. V roce 2002 přestoupil do Sparty, ve které byl až do roku 2005, kariéru uzavřel v Českých Budějovicich.

Vladimír Šmicer

Profesionální kariéru začal ve Slavii. Také on získal se Slavií v roce 1996 mistrovský titul a stříbro s reprezentací na ME v Angli. Po úspěšné sezoně zamířil do francouzské ligy, kde působil tři sezony. Od roku 1999 hrál za anglický Liverpool. Ve svém posledním zápase za anglický celek pomohl gólem a proměněnou penaltou ve finále Ligy mistrů k zisku nejcennější klubové trofeje. Z Anglie zamířil zpět do Francie, kde hrál za Bordeaxu, aby na závěr kariéry pomohl v Slavii k postupu do Ligy mistrů a dvěma mistrovským titulům.

Radek Bejbl

S fotbalem začal v Nymburce a už v sedmnácti letech zasáhl do ligy v dresu Mladé Boleslavi. Od roku 1990 hrál za Slavii, ve které také on zažil úspěšnou sezonu 1996, tj. zisk mistrovského titulu a semifinále Poháru UEFA. Vybojoval si přestup do španělského Atletica, po čtyřech sezonách odešel do Francie, konkrétně do klubu Racing Lens. V létě roku 2002 se vrátil zpět do Slavie, v létě 2005 pak zamířil na další zahraniční angažmá do Rapidu Vídeň. Kariéru uzavřel v Liberci.

Patrik Berger
Do české ligy poprvé zasáhl ve Slavii v roce 1991. Svými výkony si vybojoval angažmá v Borusii Dortmund, kde získal mistrovský titul. Po úspěšném Euru 1996 přestoupil do Liverpoolu. V Anglii nastupoval také za Portsmouth, Aston Villu a Stoke. V roce 2008 zamířil do Sparty, kde svou povedenou kariéru uzavřel.

Útočníci

Stanislav Vlček
První ligový zápas odehrál za Bohemians, před odchodem do zahraničí hrál ještě za Karvinou, České Budějovice a Sigmu Olomouc. Následoval přesun do ruského Dynama Moskva, kde ale vydržel jen jednu sezonu. Poté se vrátil do Čech, Slavii vystřelil dvěma góly do sítě Ajaxu postup do Ligy mistrů a dva mistrovské tituly. V dalším zahraničním angažmá působil v belgickém Anderlechtu, závěr kariéry odehrál opět ve Slavii, kde nyní působí jako vedoucí A-týmu.

Pavel Kuka
Od šesti let hrál za mládežnické celky, první ligové zápasy ale odehrál za Cheb. Do Slavie se poté vrátil a skvělými výkony si vysloužil zahraniční angažmá. V Německu postupně hrál za Kaiserslautern, Norimberk a Stuttgart. Do Slavie se vrátil v roce 2000, kariéru ukončil v roce 2005.

Milan Škoda
Svou kariéru začínal jako stoper, v průběhu působení v Bohemians ho trenéři ale přeškolili na útočníka. Do Slavie přišel v roce 2012. Nejprve nastupoval jako útočník, trenér Koubek ho ale v sezoně 2013/14 vrátil zpět do obrany. Od úvodu sezony 2014/15 stavil trenér Miroslav Beránek kanonýra opět na hrotu útoku, v této sezoně nasázel devatenáct branek. V listopadu roku 2016 se stal historicky nejlepším střelcem v historii samostatné české ligy. V roce 2017 získal se Slavií titul, stal se králem ligových střelců a zahrál si Evropskou ligu.

Aktuálně

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen: guláš, skákací hrad, autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Další články