Potřebovali jsme to jako sůl, chválil výhru 5:0 trenér Šilhavý | SK Slavia Praha
Více

Potřebovali jsme to jako sůl, chválil výhru 5:0 trenér Šilhavý

PRAHA/EDEN ARÉNA - Červenobílí navázali na přátelské utkání proti Craiově a i proti Dukle byli produktivní. „Není obvyklé vyhrát 5:0, ale potřebovali jsme to jako sůl. Věřím, že nás to nakopne do zbývajících čtyř ostrých zápasů a že je zvládneme,“ říká Jaroslav Šilhavý.
Slavia se po reprezentační přestávce blýskla pěti brankami do sítě Dukly. „Jsem rád, že jsme to takhle zvládli, nejen s produktivitou. Celkově byl z naší strany herní projev hodně povedený, zápas se povedl. Dali jsme pět gólů a měli další šance, které jsme nedotáhli. Diváci se nenudili, udělali jsme jim snad konečně radost,“ hodnotil Jaroslav Šilhavý třetí derby podzimu.

Radost měl i z konečného výsledku. „Není obvyklé vyhrát 5:0, ale potřebovali jsme to jako sůl. Věřím, že nás to nakopne do zbývajících čtyř ostrých zápasů a že je zvládneme. Důležité je, že to dopadlo se vším všudy, nervozita po Plzni trochu opadla, napravili jsme to a nadechli jsme se do finiše,“ věří trenér.

Úvodní dvě branky vsítil Milan Škoda, v té druhé si sám poradil s obranou hostí. „Celkem nedávno dal jednou nebo dvakrát dal podobný dloubák. On se o to pokouší docela často, situaci správně vyhodnotil a vyšlo mu to. Obránci trochu zaváhali a nedohodli se s gólmanem. Milan do toho šel od začátku naplno, využil sílu, přetlačil obránce a takhle kouzelně to zakončil,“ chválil trenér. „V Rumunsku dal dvě branky, teď taky, do konce podzimu určitě ještě nějaké vstřelí,“ věří Škodovi Jaroslav Šilhavý.

Dvěma góly se v malém derby prezentoval i Jaromír Zmrhal. „Osobně jsem rád, víme, co v něm dřímá – jeho střela a tah na bránu. Letos se ne a ne probudit, proti Dukle ale předvedl, co umí, a budeme to po něm chtít v dalších zápasech,“ okomentoval jeho výkon trenér. „Skvělý výkon, vyšlo mu to i s produktivitou, i on bude posilou do zbývajících zápasů,“ dodal trenér Šilhavý.

Tomu naopak chyběl Simon Deli. „Měl by být ve čtvrtek k dispozici, necítil se stoprocentně fit. Přivezl si zranění z nároďáku, není to ale nic vážného. Rozhodnutí, že hrát nebude, přišlo až v den zápasu. Nebyl ještě stoprocentní, odtrénoval ale normálně,“ prozradil trenér.

Simon Deli na reprezentačním srazu také spolu se svým týmem čelil nelibosti místních fanoušků. „Nebylo to asi tak dramatické, jak se psalo. Lidi pokřikovali, nedošlo k útoku,“ upřesňoval Jaroslav Šilhavý.

Sešívaní si reprezentační přestávku zpestřili utkáním v Craiově. „Nebylo to jednoduché, protože chybělo deset hráčů, kteří byli na srazu, takže nás doplnila juniorka. V Rumunsku to nebyl snadný zápas, otevírali jsme tam stadion. Odehráli jsme velmi dobrý zápas, už tam to začalo. Ukazovali jsme klukům po návratu povedené akce z Rumunska. Kluci si přivezli pozitivní emoce i z nároďáku a vyústil z toho tenhle výkon,“ měl radost trenér.

V rámci přestávky bylo také potvrzeno, že do klubu přijde na post sportovního ředitele Jan Nezmar, který se s trenérem zná už z Liberce. „Známe se do dobře, je to férový, pracovitý a charakterní kluk, na hřišti nic nevypustil. Vedl jsem ho jako trenér, pak se přesunul na místo ředitele. Vím, co od něj můžeme čekat, a věříme, že bude posilou,“ doplnil Jaroslav Šilhavý.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články