Sešívaní jsou ve Španělsku, ve čtvrtek je čeká Villarreal | SK Slavia Praha
Více

Sešívaní jsou ve Španělsku, ve čtvrtek je čeká Villarreal

ŠPANĚLSKO/CASTELLÓN – Sešívaní ve středu okolo druhé hodiny odpolední přistáli v Castellónu a ve čtvrtek je čeká třetí zápas základní skupiny Evropské ligy. Od 21:05 se střetnou s favoritem skupiny A Villarrealem. „Tři body by byly super, ale kdybychom odjížděli s bodem, tak bychom to brali,“ shodují se slávisté.
V kádru schází stále zraněný Michael Ngadeu, který zůstal v Praze společně s Mešanovičem, Šventem a Floem. „Naopak Jan Laštůvka a Jaromír Zrmhal už jsou připraveni,“ uvedl ke stavu marodky trenér Jaroslav Šilhavý.

S čím Slavia na jih Evropy vyrazila? „Zatím se nám oba zápasy v Evropě podařily. Víme, že je před námi těžký soupeř, ale jedeme na Villarreal s motivací uhrát co nejlepší výsledek a poprat se o postup ze skupiny,“ hlásí záložník Jan Sýkora.

Co od utkání s favoritem očekává? „Každý, kdo je někdy viděl hrát, ví, že nás nečeká nic lehkého. Hrají náročný fotbal, běhavý, kombinační. Když se na to kvalitně připravíme jako třeba v Astaně, myslím, že bychom to mohli zvládnout,“ věří sešívané křídlo.

Nervozita slávisty zatím netrápí. „Je těžké se na to připravit, říct si, co budeme hrát a pak to i plnit na hřišti. Myslím, že nás trenéři připraví a zápas zvládneme. V hlavě hráče se nervozita projeví až na hřišti. Když vám do dvacáté minuty nepůjčí balon, je to pak těžké. Ale když začneme stejně jako v Kazachstánu, tak to bude dobré.“

Slavia by v souboji o první místo tabulky navíc mohla prolomit prokletí a venku konečně zvítězit i v pohárech. „Bylo by to ideální, už je na čase. Něco by nám tam mohlo spadnout. Ale myslím, že každý bod bude mít cenu. Uvidíme po zápase,“ říká stoper sešívaných Jakub Jugas.

Obrannou řadu čekají silní protivníci. „Útočná síla Villarrealu je obrovská, prověří nás,“ uvědomuje si obránce červenobílých, věří ale svému týmu. „Těším se, věřím, že jsme připravení a zvládneme to.“

Největší hvězdou domácích je konžský útočník Cédric Bakambu. „Je to vysoký, rychlý útočník s náběhy za obranu, ale těch hráčů je tam víc. Věřím ale, že to zvládneme. Viděli jsme ho na videu, je vážně rychlý. Není to jen o něm, ale i tom, jak dostává balony. My se musíme postarat, aby je nedostal. V Evropské lize jsou všichni útočníci silní, ale tenhle bude asi aktuálně nejsilnější,“ popsal čtvrtečního soupeře Jugas.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články