Slávistky si poradily s Duklou! | SK Slavia Praha
Více

Slávistky si poradily s Duklou!

PRAHA - Slávistky před odvetou Ligy mistryň porazily Duklu vysoko 9:0. Dvakrát se prosadily Szewieczková, Necidová a Pěničková.
Slávistky před odvetou Ligy mistryň sehrály utkání na Dukle, kterou jsme v srpnu porazily vysoko 10:0. Sestava se moc nelišila od středečního utkání s Minskem. Roli favorita jsme potvrzovali hned od začátku, do prvních šancí se dostala Cahynová a Szewieczková. A první branka padla v 5. minutě, kdy Rzycká odkopla přímo k Szewieczkové, která zblízka prostřeliila Dolejšovou. Již ve 14. minutě centrovala do vápna Svitková a Necidová usměrnila k tyči. Ve 20. minutě si přihrávku na Cahynovou srazila do vlastní branky Adámková. Po třech minutách se podruhé prosadila Necidová. Převaha byla velká, hrálo se převážně na polovině Dukly. V závěru poločasu jsme ještě dvakrát skórovali. Nejdříve po rohu Svitkové na přední tyči hlavičkovala Pěničková. A po prodloužení Svitkové přesně k tyči střílela Szewieczková.

Do druhého poločasu jsme udělali rovnou pět střídání, přesto převaha pokračovala. A hned ve 49. minutě po přetaženém centru Pěničkové se hlavou prosadila Jarchovská. A krásnou branku vstřelila Pěničková ze standardní situace, kdy vymetla pravou šibenici. Měli jsme i další šance, ale na delší dobu se nedařilo skórovat. Dukla zahrozila v 73. minutě, nejdříve byla u brankářky Šturmová, její následný centr a přihrávce Houbové střílela nad branku Soukupová. Hned z následné akce Necidová vyslala průnikovou přihrávku na Sedláčkovou, ve vápně našla Veselou a umístěnou střelou nedala Dolejšové šanci. Do konce zápasu jsme již branku nevstřelili, naopak šanci měla Pakostová, ale Malíková byla úspěšnější.

"Odvetné utkání jsme zvládli stejně jako první. S úzkou umělou trávou zde na Julisce jsme se vyrovnali, po poločase vedli o šest branek, takže jsme mohli pošetřit síly na středu. Jsem spokojen s přístupem hráček s tím, že jsme připraveni na důležitou odvetu v Lize mistryň," řekl k zápasu stručně trenér Pavel Medynský.

Již ve středu 11. 10. od 18:30 je v Edenu odveta Ligy mistryň. Přijďte všichni. Vstupenky na www.ticketportal.cz. Pernamentkáři mají vstup zdarma.

FK Dukla Praha - SK Slavia Praha 0:9 (0:6)
Branky:
2x Szewieczková, 2x Necidová, 2x Pěničková, Jarchovská, Veselá, vlastní Adámková

Sestava: Malíková, Pincová (46´Budošová), Bartovičová, Sedláčková, Dědinová, Svitková (46´ Kožárová), Cahynová (46´ Skálová), Pěničková, Divišová (46´ Veselá) , Szewieczková (46´Jarchovská), Necidová

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články