Respekt máme, strach ne, říká trenér před play-off | SK Slavia Praha
Více

Respekt máme, strach ne, říká trenér před play-off

NIKÓSIA – Slávisté dorazili do kyperského hlavního města, kde je čekal večerní předzápasový trénink a tisková konference.
Ani v osm večer místního času neměl trenér jasno o finální podobě soupisky. Zda se na ni zapíše slovenský záložník Miroslav Stoch nebo ukrajinský obránce Eduard Sobol. Čeká se na Stochovu transferkartu z Fenerbahçe. „Ještě nemám výsledky jednání. Máme ještě čtyři hodiny, pak se rozhodne, třeba bude jen jedna varianta,“ přiznal Jaroslav Šilhavý na úvod tiskové konference.

„Kdyby to šlo, tak bychom nechali zapsat oba dva, ale bohužel jde jen jeden,“ dodal trenér, který bude muset nuceně změnit stoperskou dvojici. „Simon vypadl, to je nepříjemné, je to náš stabilní hráč v obraně. Určitě dojde ke změnám a věřím, že to hráči zvládnou. Bereme to jako realitu.“

K dispozici má naopak Jana Sýkoru a Jakuba Hromadu. „Věřím, že jsou v pořádku. Přes týden naplno trénují a o víkendu hráli za juniorku, není to na celý zápas ale na část určitě ano,“ prozradil trenér.

Slavii se venku v pohárových zápasech dlouhodobě příliš nedaří. „Nadešel čas, abychom to změnili. Čeká nás další velký zápas v pohárové Evropě s těžkým soupeřem, ale do každého zápasu jdeme s cílem vyhrát a chceme se rvát o vítězství. Chceme dát branku, která by pak v pohárové matematice hrála velkou roli,“ zdůraznil trenér.

Domácí tým má s poháry větší zkušenosti než Slavia. „Je to realita, Apoel je velmi zkušené mužstvo. Kdybychom měli strach, tak tu nejsme. Respekt ale máme,“ doplnil kouč červenobílých.

Důležité je nezačít inkasovanou brankou jako v Borisově. „Hráči to vnímají sami, vyhodnotili jsme si to. Sami jsme se tímto přístupem znevýhodnili. Byl to zápas kdo s koho. Zítra to bude první poločas. Věřím, že si na to dáme pozor. Víme, že nás to potkalo, opakovat by to byla chyba. Věřím, že se to nestane,“ zakončil trenér svůj předzápasový komentář.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články