Tři body přinesou klid do přípravy na play-off | SK Slavia Praha
Více

Tři body přinesou klid do přípravy na play-off

PRAHA – Slavia udržela ve třetím ligovém kole všechny body v Edenu. Proti Jihlavě navíc kromě proměněné penalty vstřelila také svůj první gól ze hry. „Odehráli jsme velmi dobrou první půli, ale měli jsme proměnit více příležitostí, abychom byli klidnější,“ uvedl trenér Jaroslav Šilhavý.
„V první půli jsme vstřelili dvě branky a měli ještě další příležitosti. Chtěli jsme hrát dobře, při ztrátě jsme soupeře okamžitě napadali. Byli jsme aktivní. Byli bychom rádi, kdybychom dali více branek, ale posun je i gól ze hry,“ říká Jaroslav Šilhavý.

Jaké byly slabiny? „Ve druhém poločase jsme vyklidili pozice, dělali nevynucené chyby v rozehrávce a pouštěli Jihlavu do rychlé přechodové fáze. Lašty jednu šanci soupeře vychytal, další velká přišla po rohu, což nebylo z naší strany moc dobré,“ popisoval průběh utkání.

Jihlava byla loni adeptem na sestup, ale Slavia zápas podcenit nechtěla. „V uvozovkách povinné body zůstaly doma, ale žádný soupeř není slabý. Vidíme, jak se daří ligovým nováčkům. Olomouc vede ligu, na Baníku jsme uhráli remízu,“ uvedl jako příklad trenér.

Jeho tým čeká už v úterý důležité utkání play-off Ligy mistrů. „Za tři body jsme před Apoelem rádi, máme klid na přípravu,“ potěšilo ho. „Apoel teď prohráli domácí superpohár 1:2. Dnes se vrátili skauti, ale zatím jsme se o tom bavili jen lehce, do analyzování se vrhneme až nyní. Soupeř nicméně nechal odpočívat nejlepší hráče, nebylo to čitelné. Takže se odrazíme spíš ze třetího předkola Viitorulu,“ doplnit trenér.

Otázkou bylo, zda bude mít po průběhu zápasu s Jihlavou k dispozici celý kádr. „Jan Bořil střídal v poločase za Frydrycha, aby to měli napůl, protože oba toho hodně odehráli v minulých zápasech. Mick van Buren musel střídat kvůli křečím. Nejhůř je tom Simon Deli, kterého píchlo ve svalu. Uvidíme, snad to nebude nic vážného, jinak by to pro nás bylo nepříjemné,“ dodal.

Poprvé se pak proti Jihlavě představil Eduard Sobol. „Zahrál velmi dobrý zápas, na to, že byl jeho první. Něco bychom mu vytkli, něco pochválili.“ Nebyl to poslední příchod do Edenu. „S příchody reagujeme na to, kde nás tlačí bota. S tím souvisí sehrávání, zvykání si. Konkurence nás posouvá dopředu,“ věří trenér.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články