Z Německa zamířil do Slavie Halil Altintop! | SK Slavia Praha
Více

Z Německa zamířil do Slavie Halil Altintop!

PRAHA - Slavia na úterní tiskové konferenci představila zkušenou posilu pro nadcházející sezonu. V sešívaném se představí záložník Halil Altintop. „Klub poslední jeden či dva roky nastartoval dobrý vývoj a díky tomu si zasloužil i účast v evropských pohárech. Chci být součástí téhle rodiny," říká Altintop.
„Věřím, že klub poslední jeden či dva roky nastartoval dobrý vývoj a díky tomu si zasloužil i účast v evropských pohárech. Chci být součástí téhle rodiny, a proto jsem se rozhodl právě pro Slavii," komentoval Halil Altintop svůj přestup.

„Věřím, že to pro mě bude skvělá zkušenost. Poznat novou zemi a nové město. Je to obrovská příležitost, když klub může hrát Ligu mistrů. Uděláme s týmem a s klubem všechno pro to, abychom si mohli příští sezonu zahrát proti takovým velkoklubům, jako je Barcelona nebo Real Madrid,“ dodal mnohanásobný turecký reprezentant.

Halil měl nabídky, aby setrval v Bundeslize, ale přesto se rozhodl podepsat ve Slavii. Přál bych si, aby přední sportovní media psala o našich hráčích tak pozitivně, jako dnes psala německé média o něm," řekl k Altintopově příchodu předseda představenstva Slavia Jaroslav Tvrdík.

„Jsem hrozně rád, že od nás má trenér pro klíčové zápasy další sezony k dispozici hráče, které nebude muset složitě zapracovávat do týmu. Hotové hráče s těmi nejlepšími zkušenostmi, které mohou klub na mezinárodní scéně potkat," dodal Tvrdík.

Halil Altintop se narodil v roce 1982 v německém Gelsenkirchenu, má ale německé i turecké občanství. Převážnou část své kariéry strávil v klubech německé Bundesligy, žádný jiný hráč turecké národnosti dosud neodehrál v německé nejvyšší soutěži víc zápasů (351) a nenastřílel víc gólů (67) než on. Pouze v letech 2011 až 2013 si „odskočil“ do tureckého Trabzonsporu. 34letý ofenzivní záložník je někdejším tureckým reprezentantem. Za národní tým nastoupil do 38 soutěžních zápasů a vsítil osm branek.

Výrazně na sebe Halil Altintop upozornil v sezoně 2005/2006. Ač tehdy oblékal dres sestupujícího Kaiserslauternu, dokázal nastřílet 20 gólů, stal se třetím nejlepším kanonýrem Bundesligy a vysloužil si přestup do Schalke 04. V barvách klubu ze svého rodného Gelsenkirchenu strávil další čtyři roky, naskočil do téměř stovky ligových zápasů a vstřelil 16 branek.

Kromě Kaiserslauternu a Schalke hrál v německé nejvyšší soutěži také za Eintracht Frankfurt a od roku 2013 za FC Augsburg. I tam odehrál více než stovku zápasů a v roce 2015 vstřelil historicky první branku klubu v evropských pohárech. V sezoně 2016/2017 nastoupil za Augsburg do 31 ligových utkání s bilancí šesti branek a dvou asistencí.

Jeho bratr-dvojče Hamid Altintop oblékal mimo jiné dres Bayernu Mnichov, Realu Madrid nebo Galatasaray Istanbul.



Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články