Poprvé v áčku! | SK Slavia Praha
Více

Poprvé v áčku!

PRAHA - Při zahájení letní přípravy představil trenér Jaroslav Šilhavý v kabině také dva nováčky. Jan Vejvar a Pavel Bucha dostali v áčku šanci zejména za skvělou jarní část, ve které patřili k naprosto klíčovým hráčům slávistické devatenáctky.
Oba dva ve Slavii působí už dlouhou řadu let. Jan Vejvar obléká sešívaný dres už od náboru. Pavel Bucha přišel o něco později, když s fotbalem začínal v Kralupech nad Vltavou a přes Neratovice se dostal do Slavie. Oba tedy patřili do velmi úspěšného ročníku, který letos zakončil nejvyšší dorosteneckou soutěž na 4. místě.

Pavel Bucha hraje ve středu zálohy a byl v uplynulém ročníku kapitánem Slavie U19, kde patřil k největším oporám nejlépe střílejícího týmu ligy. S fotbalem začínal v Kralupech nad Vltavou, poté přestoupil do Neratovic a následně putoval do Slavie. V sezoně 2014/2015 vyhrál se Slavií U17 mistrovský titul v dorostenecké soutěži a turnaj All Stars Cup 2015. Nakoukl také do reprezentačního týmu U19. V posledním ročníku dorostenecké ligy vstřelil 14 branek a na dalších 18 přihrál. S klubem podepsal v červnu profesionální smlouvu.

Jan Vejvar je rychlonohým křídelním hráčem a také on patřil mezi největší tahouny týmu U19, v sezoně zaznamenal 12 gólů a 13 asistencí. Jan Vejvar má titul pro vítěze České ligy dorostů U17 a All Stars Cup 2015. Ve Slavii je už od svých šesti let a skvělými výkony v uplynulém ročníku si zajistil pozornost trenéra Jaroslava Šilhavého a také podpis profesionální smlouvy. 

Představení Jana Vejvara a Pavla Buchy přináší Slavia TV:

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články