U15 mistrem České republiky | SK Slavia Praha
Více

U15 mistrem České republiky

PRAHA/ARITMA – Závěrečným utkáním sezony starších žáků bylo jako tradičně republikové finále mezi vítězem české a moravskoslezské části žákovské soutěže. Českou část v obou kategoriích vyhrála Slavia, v U14 jí byla soupeřem Olomouc, v U15 Baník Ostrava.

U15: Dramatický závěr se šťastným koncem

Největší šanci prvního poločasu si připsali sešívaní, střelu Jakuba Kopáčka brankář vyrazil pouze k nohám Jana Kulhavého, ten svým pohotovým zakončením jen těsně minul odkrytou branku.

Ve druhém poločase byl prvnímu gólu velice blízko Martin Douděra, ke kterému propadl na zadní tyč centr ze strany, jeho střela ovšem mířila těsně vedle. Velkou příležitost měl po rohovém kopu stoper Makar Lytvyn, jeho střelu směřující do branky v poslední chvíli zblokoval obránce.
Slavia se dočkala v 68. minutě. Adam Toula pronikl středem hřiště do velkého vápna, kde byl faulován a hlavní rozhodčí nařídil pokutový kop. Ten s přehledem proměnil Lukáš Hroník a Slavia byla blízko titulu mistra republiky.

Hosté z Ostravy však nic nevzdali, což jim přineslo vyrovnávající gól. Dlouhý aut obránce Baníku si našel útočník Vojtěch Wojatschke a v poslední minutě základní hrací doby srovnal na 1:1.

Utkání tedy dospělo do pokutových kopů. Slavia U15 měla s penaltovým rozstřelem zkušenosti ze zápasu o třetí místo v rámci turnaje Slavia International Cup 2017, tehdy porazila Spartu díky výbornému výkonu brankáře Jakuba Surovčíka, který chytil tři pokutové kopy.

Tři chycené penalty si Jakub Surovčík připsal také proti Baníku Ostrava. A jelikož František Matys, David Štětka a Štěpán Starý své pokutové kopy proměnili, stala se Slavia U15 mistrem České republiky v kategorii žáků.

SK Slavia Praha – Baník Ostrava 2:1 po pokutových kopech
Branky:
68. Hroník z pk. – 70. Wojatschke
Sestava: Surovčík – Matys, Lytvyn, Štětka, Hájek – Kopáček, Starý, Hroník – Douděra, Toula, Kulhavý (64. Hrubeš) 

Zlatou medaili získali spolu s hráči také trenér Petr Karoch, asistent trenéra David Takáč, vedoucí týmu Zdeněk Blažek a masérka Andrea Nováková.

U14: Po prohře s Olomoucí stříbro

Olomouc šla do vedení po chybě v rozehrávce obrany Slavie. Olomoucký útočník Šíp postupoval na brankáře a střelou k tyči nedal gólmanovi šanci. Druhý pojišťující gól přidali hosté v druhém poločase, dlouhý aut za obranu si našel opět Šíp a svůj samostatný nájezd zakončil přesným zakončením.

Slavia tak obsadila v kategorii U14 v rámci celé České republiky druhé místo.

SK Slavia Praha – Sigma Olomouc 0:2
Branky:
2x Šíp 

Ke druhému místu dovedli tým U14 trenér Róbert Barborík, asistent Pavel Vyhnal a vedoucí týmu Jaroslav Ott.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen: guláš, skákací hrad, autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Sigma. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články