Slávisté reprezentovali | SK Slavia Praha
Více

Slávisté reprezentovali

Český národní tým má za sebou další zápas kvalifikace na MS. Do hry zasáhli hráči Slavie Jaromír Zmrhal a Tomáš Souček. Úspěšný vstup do kvalifikace na další ročník Afrického poháru má za sebou Kamerun s Michaelem Ngadeu. David Beňo a Ladislav Krobot vstřelil gól za mládežnické reprezentační výběry.
Český A tým čekal důležitý kvalifikační duel na MS proti Norsku. V základní sestavě trenéra Karla Jarolíma byli stejně jako v přípravném zápase v Belgii Jaromír Zmrhal a Tomáš Souček.

Jaromír Zmrhal musel bohužel v závěru prvního poločasu kvůli zranění odstoupit. Tomáš Souček odehrál celý zápas, i tentokrát byl velice blízko vstřelení gólu. Střední záložník se dostal za velkým vápnem k odraženému míči a bez váhání ho z první vypustil na branku, jeho bomba skončila na břevně branky.

Do hry nezasáhli slávisté Jiří Pavlenka, Milan Škoda, Jakub Jugas, na druhé straně pak Per-Egil Flo.

V druhém přípravném zápase českého týmu do 21 let odehrál
Michael Lüftner celý zápas. Češi porazili Ázerbájdžán 2:1.

Úspěšný start do kvalifikace na Pohár afrických národů má za sebou Kamerun, v jehož dresu nastoupil v základní sestavě Michael Ngadeu. Obhájce trofeje porazil Maroko 1:0. 13. 6. čeká Kamerun poslední přípravný zápas před Konfederačním pohárem, Kamerun se střetne s Kolumbií. V sobotu pak začne samotný Konfederační pohár soubojem s Chile, následně se ještě africký mistr utká s Austrálií a Německem.

Na turnaji v Toulonu byl s českým výběrem U19 Libor Holík. Do posledního zápasu základní skupiny s Brazílií nezasáhl, semifinále a zápas o třetí místo ale již odehrál celé. Česká republika nakonec obsadila čtvrté místo.

David Beňo a Karel Schneider zasáhli do přípravného střetnutí ČR U18 se Slovinskem. Prvně jmenovaný odehrál celý zápas, navíc vstřelil jediný gól českého týmu. Krajní obránce Karel Schneider odehrál druhý poločas. Utkání skončilo remízou 1:1.

V nominaci trenéra ČR U16 byli slávisté Jakub Markovič, Vítězslav Jarošm Tomáš Vincour, Alexandr Bárta, David Eichler, Jan Žambůrek a Ladislav Krobot. V dvojzápase se Slovinskem zasáhlo do hry všech sedm hráčů Slavie. V prvním vítězném střetnutí se Slovinskem (3:1) vstřelil Ladislav Krobot první gól České republiky. Také druhý zápas skončil výhrou Česka, tentokrát 3:2.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Další články