U19: Z Olomouce s prázdnou | SK Slavia Praha
Více

U19: Z Olomouce s prázdnou

OLOMOUC/ŘEPČÍN - Poslední duel hraný na půdě soupeře má za sebou tým U19. Ačkoliv si sešívaní vytvořili několik velkých příležitostí, nakonec do Prahy body nepřivezli.
Zápas nabídl od první minuty zajímavý fotbal, hned po úvodním výkopu měla šanci Slavia, ke střele z velkého vápna se dostal Marco Lauricella, jeho střelu brankář s velkými problémy vyrazil na rohový kop. Z protiútoku se pak dostala do šance také domácí Sigma, po centru ze strany se dostal útočník domácích k zakončení z bezprostřední blízkosti, jeho střelu obrana v poslední chvíli zblokovala. Z následného rohového kopu zakončovali domácí střelou zpoza vápna, jejich pokus byl opět zblokován. Další příležitost Slavie měl Pavel Bucha, který se naznačením střely zbavil soupeře a střelou levou nohou jen těsně přestřelil branku. Na druhé straně vytáhl povedenou střelu domácích brankář Toman.

V 15. minutě šli domácí do vedení, přízemní centr z levé strany zužitkoval na zadní tyči Jan Beňa a Olomouc vedla 1:0. Do dobré střelecké pozice se dostal po přihrávce Pavla Buchy pravý obránce Karel Schneider, jeho střela však nebyla přesná. Dobrou individuální akci ukázal na druhé straně olomoucký Baďura, své sólo ale zakončil střelou do středu brány. Blízko vyrovnání byla Slavia po rohovém kopu rozehraným Pavlem Buchou, ten našel přesně hlavu Filipa Vyskočila, jeho zakončení hlavou letělo těsně vedle branky. Za Olomouc opět zahrozil Rostislav Baďura, také on mířil vedle.

Ve druhém poločase si Slavia vytvořila tlak a snažila se vyrovnat. Největší šanci si Slavia vytvořila díky přihrávce za obranu z nohy Daniela Krejdla, ten vyslal Pavla Buchu, který předložil míč na Marca Lauricellu, který ovšem odkrytou branku ve skluzu přestřelil. Domácí hrozili hlavně po rychlých protiútocích Při jednom z nich dle názoru rozhodčího fauloval Filip Vyskočil ve vápně útočícího hráče Olomouce a domácí tak měli výhodu pokutového kopu. Ondřej Zmrzlý střelou do pravého dolního rohu zvýšil na 2:0.

Snížit mohl Michael Hönig, kterému posadil míč na hlavu David Beňo, hlavička Höniga mířila vedle. Po další akci zakončoval z velkého vápna Jan Vejvar, jeho zakončení opět letělo mimo. Sigma opět z rychlého protiútoku trestala, Rostislav Baďura předložil míč před odkrytou branku na Ondřeje Zmrhlého, který uklidil míč do odkryté branky. Definitivní tečku na skóre přidala Olomouc v 89. mintuě, když si centr Galuse nešťastně srazil do sítě Daniel Stropek.

Slavia U19 tak podlehla Olomouci 4:0 a z Hané do Prahy body nepřivezla.

Sezonu uzavřou dorostenci 10. 6. zápasem s Ostravou. Výkop je ve 14:00 na Xaverově.

SK Sigma Olomouc - SK Slavia Praha 4:0 (1:0)
Branky:
62. a 80. Zmrzlý, 16. Beňa, 89. vlastní
Sestavy:
Gröger – Neuer, Diblík, Zima, Matoušek, Beňa, Zlatohlávek (74. Grygar), Sláma (82. Vybíral), Zmrzlý (85. Galus), Grečmal (62. Nízký), Baďura
Toman - Schneider (76. Kovařík), Pek, Stropek, Vyskočil - Bucha, Beňo (81. Stehno) - Krejdl (67. Macháček), Hönig, Vejvar - M. Lauricella (70. Novák)

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články