Nic nevzdáváme, zdůraznil po remíze trenér Šilhavý | SK Slavia Praha
Více

Nic nevzdáváme, zdůraznil po remíze trenér Šilhavý

PRAHA/ EDEN ARÉNA – Slavia ztratila v remízovém utkání s Jabloncem důležité dva body. „Jednou věcí je výsledek, druhou je špatná hra,“ mračil se trenér. „Ještě zbývají čtyři zápasy do konce a my nic nevzdáváme,“ zdůraznil Jaroslav Šilhavý.
„Velké zklamání, venku probíhá oslava přebírání stadionu a my jsme ji potřebovali ještě posvětit, aby byla ještě lepší nálada, bohužel se nám to nepodařilo,“ mrzelo trenéra Jaroslava Šilhavého klopýtnutí sešívaných.

„Šňůra byla tak dlouhá a úspěšná, že si slabé chvilky teď vybíráme v nejnevhodnější čas. Nevím, zda je to dílem zkušeností. Tlak posledních zápasů se zvyšuje, zkušenosti většina našich hráčů nemá. Nejsou na to připraveni. Možná to souvisí i s náročnějším programem. V posledním měsíci jsme odehráli sedm utkání,“ hledal trenér možné příčiny.

Trápil ho zejména výkon červenobílých. „Jedna věc navíc je, že jsme remizovali 1:1, druhá, že byla špatná hra. Částečně se to podobalo úterku, kdy jsme vypadli se Zlínem z poháru. Ještě zbývají čtyři zápasy do konce a my nic nevzdáváme,“ zdůraznil.

Co se tedy Slavii nedařilo? „Byli jsme těžkopádní, pomalí, měli jsme málo pohybu. V osobních soubojích jsme byli o krok později, neměli jsme balony. Hlavně v první půli chodil soupeř do protiútoků, nahrávali jsme mu vlastní nervozitou nebo laxností. Nám nešla mezihra, vázlo to. S příchodem Murise Mešanoviče se to zlepšilo,“ dodal trenér.

Tým podržel vynikajícím výkonem gólman Pavlenka. „Je jeho zásluhou, že jsme mohli brát alespoň bod,“ chválil trenér. Překvapením pro něj ale výkon sešívané jedničky nebyl. „Formu ukazoval i v předešlých utkáních, známe jeho kvality. Jsme rádi, že nás podržel,“ zopakoval.

Chyboval naopak Simon Deli, který byl střídán jako první. „On je prostě takový, nevím, jak moc řeší, nakolik to je riziko. Je to ligový fotbalista, padá to na něj. Tentokrát jsme se rozhodli pro změnu. Ani Michael nehrál dobře, ale po Simonově chybě jsme to řešili tímhle způsobem,“ vysvětlil, proč se na stopera přesunul Ngadeu.

Má Slavia stále naději na titul? „Uvidíme v následujících zápasech. Každý zápas je těžký. Snad třeba Jablonec potrápí Plzeň. Hráli tady dobře, doufejme, že to dokážou zopakovat,“ řekl trenér Šilhavý a prozradil, jak se tým bude připravovat. „Zaměříme se více na taktiku, více na hlavu. Nemusí se dařit, ale musíme hrát tak, abychom bodovali na hřišti. Vyřešit nedostatky jednoduchostí a fyzickou převahou, kterou máme,“ dodal.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články