U19: Zasloužené tři body za výhru nad Příbramí | SK Slavia Praha
Více

U19: Zasloužené tři body za výhru nad Příbramí

XAVEROV - V dalším kole dorostenecké ligy Slavia přivítala Příbram, která si na jaře drží výbornou formu. Sešívaní ovšem předvedli výborný výkon a svého soupeře především v prvním poločase jasně přehráli a berou zasloužené tři body.
Slavia se po úvodní desetiminutovce dostala do hry a držela soupeře pod tlakem. Nadějnou příležitost měl Marco Lauricella, z těžké pozice zakončoval z voleje, mířil však nad branku. Odvážný pokus z dálky vypustil Šimona Havrda, jeho střela z voleje sice nebyla přesná, diváci však jeho zakončení odměnili potleskem.

Zaslouženého vedení se Slavia ujala v 23. minutě. Jan Vejvar vyvezl míč takřka přes celé hřiště, zatáhl ho až do vápna, následně zpětnou přihrávkou našel Marca Lauricellu, který usměrnil míč do sítě - 1:0!

Slavia pokračovala po vstřeleném gólu v dobrém výkonu, Pavel Bucha mohl využít chybné rozehrávky brankáře Jedličky, brankář Příbrami své zaváhání v poslední chvíli se štěstím uhasil. V dalším přečíslení vracel míč před bránu Marco Lauricella, dobíhající Jan Vejvar a David Beňo však bohužel míč do sítě nedopravili. Stále nebezpečí znamenal pro Příbram slávista Michael Hönig, který svým pohybem obráncům Příbrami hodně zatápěl.

Za hosty se k ohrožení branky dostal dvakrát Polidar, poprvé po rohovém kopu mířil vedle, v druhé situaci ho vychytal brankář Daniel Toman.

Jak se snadno dostat do šance ukázali svému soupeři sešívaní v 36. minutě. Od rohového praporku na vlastní brankové čáře putoval míč rychle z nohy na nohu od Karla Schneidera, přes Daniela Krejdla, následně k Pavlovi Buchovi, který posunul míč na Jana Vejvara, který si připravil míč na pravou nohu, jeho zakončení však mířilo pouze do brankáře. Velká škoda, Slavia by si za takovou akci jistě gól zasloužila.

Z ničeho nic však Příbram vyrovnala. Chybnou přihrávku Šimona Havrdy vystihl Michal Rataj a postupoval sám na brankáře Tomana, kterému udělal kličku a doklepl míč do prázdné branky.

Vstup do druhého poločasu se Slavii povedl excelentně! Michael Hönig vysunul na pravé straně Daniela Krejdla, který předložil míč na malé vápno k Janu Vejvarovi, ten dokázal předskočit svého obránce a poslal Slavii opět do vedení - 2:1!

V 52. minutě už Slavia vedla o dvě branky! Šimona Havrda vybojoval u levé pomezní čáry míč, posunul ho na kapitána Pavla Buchu, který vypustil dělovku z velké dálky. Jeho střela sice letěla do středu branky, brankář Jedlička ji však neudržel a míč mu z rukavic vypadl za brankovou čáru.

Příbram se poté dostala do hry, držela míč, ovšem do vážné šance se nedostala. Proti několika zakončení zpoza vápna si připravil brankář Daniel Toman dobrý zákrok. Zasloužený potlesk přítomných diváků si za skvělý výkon v dnešním zápase užil během střídání Michael Hönig. Slavia měla v závěru ještě několik šancí na rychlý protiútok, ale její akce často končily ofsajdem.

Slavia porazila po dobrém výkonu Příbram 3:1 a slaví zasloužený zisk tří bodů. Další utkání hrají sešívaní na půdě Opavy.

SK Slavia Praha - FK Příbram 3:1 (1:1)
Branky:
23. Marco Lauricella, 46. Jan Vejvar, 53. Pavel Bucha - 43. Michal Rataj
Sestavy:
Toman - Schneider, Stropek, Pek, Havrda (75. Novák) - Bucha (87. Stehno), Beňo - Vejvar (88. Bielesz), Hönig (78. Petrák), Krejdl - M. Lauricella
Jedlička – Šíma, Maršík, Rataj, Ric, Pohořálek (17. Hušek), Matoušek (85. Lukavský), Jandera, Polidar, Janota (80. Pazderník)

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články