Skupina CEFC se stala majitelem Eden Areny | SK Slavia Praha
Více

Skupina CEFC se stala majitelem Eden Areny

PRAHA - Skupina CEFC dnes převzala 100 % akcií společnosti Eden Arena a stala se tak majitelem nejmodernějšího fotbalového stadionu v České republice. Arénu chce dále využít a rozvíjet nejen jako domov fotbalového klubu SK Slavia Praha, který vlastní, ale i jako multifunkční sportovní, kulturní a společenské centrum.
Obě strany transakce se dohodly, že přesnou kupní cenu nebudou zveřejňovat, je však možné uvést, že částka se pohybuje okolo jedné miliardy korun.
„Skupina CEFC převzala Eden Arenu bez jakýchkoli závazků z minulosti, ať již právních nebo finančních. Na tom jsme trvali od samého začátku a to byl také důvod, proč dokončení transakce trvalo zhruba rok. Současný stav nám tak umožní okamžitý rozvoj našich dalších obchodních aktivit při využití multifunkčního areálu v Edenu jako sportovního, společenského a kulturního centra,“ uvádí Marcela Hrdá, výkonná viceprezidentka CEFC Group (Europe) Company.

Multifunkční Eden Arena se začala stavět v roce 2006, první ligové fotbalové utkání se zde odehrálo v květnu 2008. Na stadionu má zázemí SK Slavia Praha, která zde hraje domácí zápasy. Tím, že SK Slavia Praha i Eden Aréna mají nyní jednoho vlastníka, bude hrát Slavia Praha po mnoha letech skutečně doma, na vlastním stadionu. Jak Eden Arena, tak fotbalový klub SK Slavia Praha budou pod společným řízením Martina Kroba, generálního ředitele SK Slavia Praha.

„Podařilo se nám vrátit Slavii Praha na vrchol české fotbalové ligy. Stadion je srdcem a duší každého fotbalového klubu. Nejstarší fotbalový klub, a zároveň jeden ze dvou nejznámějších v České republice, si s respektem k jeho historii a tradici zaslouží mít vlastní stadion. Naším dlouhodobým záměrem je budovat ze Slavie jeden z nejlepších klubů regionu a spojení klubu se stadionem v Edenu pod jednoho vlastníka k tomu vytváří optimální předpoklady. Teď je již Slavia v Edenu opravdu doma,“ uvedl Jaroslav Tvrdík, předseda představenstva SK Slavia Praha.

Symbolické předání klíče od stadionu z rukou CEFC do rukou Slavie se uskuteční v neděli, kdy Slavia hostí Jablonec. Utkání bude provázet velkolepá oslava s pivním městečkem, živou hudbou, světelnou show a ohňostrojem. Slavia před Edenem slavnostně odhalí chodník slávy před VIP recepcí za účasti rodin největších slávistických legend. Před zápasem se uskuteční rozhovor s legendami o jejich působení v Edenu a vztahu ke stadionu. Dojde i k jejich ocenění za zásluhy o Slavii či k symbolickému přestřižení pásky na počest získání stadionu v Edenu. Program začíná už ve 14:00 a končí až pozdě večer.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články