Se šancemi jsme tentokrát nenaložili dobře, mrzelo trenéra | SK Slavia Praha
Více

Se šancemi jsme tentokrát nenaložili dobře, mrzelo trenéra

LIBEREC/U NISY – Sešívaným se v Liberci povedl vstup do utkání, nakonec ale ze severu Čech vezou pouze bod. „Lidem se musel líbit náš nápor a vytvořené šance. Tentokrát jsme si nimi ale nenaložili dobře,“ mrzelo trenéra Jaroslava Šilhavého.
„Ztratili jsme v Liberci dva body,“ mrzelo trenéra Jaroslava Šilhavého. „Do utkání jsme vstoupili dobře, přehrávali jsme domácí, měli jsme šanci za šancí. V první půlhodině jsme dali branku a ještě mohli přidat dvě další, šance jsme měli,“ načal svůj pozápasový komentář.

Slavia pak trochu zvolnila. „Vybrali jsme si slabší patnáctiminutovku na konci první půle. Pustili jsme soupeře do hry na nabídli mu vyrovnání,“ mrzelo ho. „Ve druhé půli jsme si vytvořili veliký tlak, veliké šance a měli jsme je dát,“ dodal trenér Šilhavý.

Jeho tým v Liberci několikrát zastavila branková konstrukce. „Štěstí nás neopustilo, byť v minulých zápasech padly branky v závěru zápasu. To nebylo štěstím, ale vyústěním našeho tlaku. Lidem se musel líbit náš nápor a vytvořené šance. Tentokrát jsme si nimi ale nenaložili dobře. Zastavily nás tyčky, gólman zachytal výborně, Simon Deli netrefil prázdnou branku…“

Liberec nastoupil se třemi stopery, Martin Latka ale musel po čtvrt hodině kvůli zranění opustit hřiště. „Po prvním střídání postupně začali získávat odražené míče. Točili tam s tím změnou postů i střídáním, ale naše hra byla pořád stejná, tlačili jsme se dopředu. Ke konci zápasu jsme stáhli Zmrhala do obrany, dopředu šli Tecl a Mešanovič, chtěli jsme dát gól,“ vysvětloval střídání červenobílých.

Do hry tentokrát nešel Mick van Buren. „Jeho nasazení jsem zvažoval, ale v tu chvíli už jsme měli na hřišti tři útočníky. Místo Josefa Hušbauera tak šel do hry Jasmin Ščuk jako klasický středový záložník,“ objasnil trenér.

Špatnou zprávou pro něj je, že dva ze tří hráčů, ohrožených karetním trestem, obdrželi v Liberci čtvrtou žlutou kartu. Pro derby tak budou chybět Jan Sýkora a Jan Bořil. „Vypadla nám celá pravá strana, ale musíme si poradit. Máme široký a kvalitní kádr.“ Dobrou zprávou je, že k dispozici už bude Michal Frydrych. „Měl by začít od pondělí trénovat. Ukázalo se, že jeho zranění není tak vážné,“ potěšilo trenéra.

Ligu teď přeruší reprezentační přestávka. „Jsme rádi, že kluci reprezentují, zaslouží si to. Pro nás to komplikace je, ale věřím, že se většina hráčů se vrátí už v pondělí a derby se hraje v neděli, takže se na něj pořádně připravíme,“ říká Jaroslav Šilhavý.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články