Prohlášení Slavie a fanoušků k vhazování předmětů na hrací plochu | SK Slavia Praha
Více

Prohlášení Slavie a fanoušků k vhazování předmětů na hrací plochu

PRAHA - SK Slavia Praha i její fanouškovská sdružení jsou nadšeni z euforie, která v souvislosti s jarními výsledky A-týmu zavládla mezi širokou slávistickou veřejností. Průměrná jarní návštěva v Edenu přes 16 tisíc diváků je úžasným oceněním práce týmu vedeného trenérem Šilhavým. Celá Slavia si podpory příznivců ohromně váží. Byli jste to právě vy, kdo velkou měrou pomohl našim hráčům vstřelit rozhodující góly proti Teplicím i Plzni.
Zaplněný Eden však nepřináší jen radost, ale i jeden velký problém, který může Slavii ohromně ublížit: vhazovaní předmětů na hrací plochu. Házení kelímků, plastových lahví, jídla, zapalovačů i čehokoliv dalšího na hrací plochu a dokonce hráče soupeře je naprosto nepřijatelným chováním, které nehodláme tolerovat. Neslučuje se nejen se slušným chováním, klubovou tradicí a odkazem slávistických legend, ale především přináší klubu hrozbu tvrdých disciplinárních trestů. Reálně hrozí statisícové pokuty a především zavření Tribuny Sever na ligová utkání.

Eden je bezbariérovým stadionem, kde mají hráči s fanoušky neopakovatelný vzájemný kontakt, který mezi nimi vytváří mimořádný vztah. Díky tomu jsme dnes silnější než ostatní. Byli bychom velice neradi, aby nepřijatelné chování několika jednotlivců odnesli hráči i fanoušci tím, že bude zavřená Tribuna Sever. Nebo že bude Slavia donucena nainstalovat před Tribunu Sever síť, která naruší mimořádnou vazbu mezi fanoušky a klubem a celkově nás oslabí. Profitovat budou jen naši soupeři.

Nikdo z nás si žádnou síť, zavřenou Tribunu Sever ani jiná nepříjemná opatření v našem milovaném Edenu nepřeje. Věříme, že ani nikdo z fanoušků. SK Slavia Praha a její fanouškovská sdružení se proto shodla, že nepůjdou cestou kolektivní viny, ale potrestáním konkrétních jedinců, kteří ohrožují zážitek ostatních nepřijatelným vhazováním předmětů na hrací plochu. Ti, kteří takto škodí Slavii a jejím fanouškům, budou mít zakázaný vstup na zápasy v Edenu.

Abychom společně dokázali vrátit Slavii tam, kam patří, musíme táhnout za jeden provaz. Jak říká trenér Šilhavý v kabině: “Na prvním místě je klub. Až pak jsi ty.”

Soustřeďme se proto v závěru sezony na opravdu důležitou podporu našeho týmu. Užijme si společně po letech nezdarů postavení našeho klubu v tabulce a předváděnou hru. Hráči si vaši podporu zaslouží, stejně jako vy si zasloužíte bezbariérový Eden bez sítí.

Spolu jsme silnější!

SK Slavia Praha

Tribuna Sever

Odbor přátel

Fanklub

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články