U19 podlehla Hlučínu | SK Slavia Praha
Více

U19 podlehla Hlučínu

HLUČÍN - Ve 20. kole dorostenecké ligy zajížděla Slavia na hřiště dalekého Hlučína. V bojovném utkání na svého soupeře nestačila a jedinou brankou z 25. minuty prohrála 0:1.
Pavel Trávník se musel v zápase obejít bez Jana Vejvara a Filipa Vyskočila. Prvního zmiňovaného trápily svalové problémy, Filip Vyskočil měl virózu, oba by však měli být k dalšímu zápasu k dispozici. Utkání se hrálo na velmi úzké umělé trávě, zápas byl tak od úvodu více o bojovnosti než o fotbalovosti.

Domácí se do útočení příliš nehrnuli, a tak si první velké příležitosti vytvořili sešívaní. Nejprve po centru Šimona Havrdy z levé strany zakončoval těsně vedle David Novák, ve druhé příležitosti zakončoval na zadní tyči Michael Hönig, bohužel vedle.

První a jediná branka zápasu přišla v 25. minutě. Po ztrátě na pravé straně přišel centr do vápna, kde se po několika soubojích ocitl u míče osamocen Roman Holiš a střelou k tyči otevřel skóre. Domácí se poté o to více soustředili na bránění a Slavia se marně snažila o vyrovnání.

V podobném duchu pokračoval i druhý poločas, sešívaní se tlačili do zakončení, ovšem na malém hřišti to bylo velice obtížné a domácí svou agresivitou příliš šancí soupeři nenabídli. Závěr utkání pak takticky zvládl Hlučín na své polovině a výhru udržel.

Sešívaní tak podlehli Hlučínu na jeho hřišti 0:1. Další zápas se odehraje v sobotu 18. 3. proti Karviné, pravděpodobně se bude ještě hrát na umělé trávě v Edenu.

Hlučín - SK Slavia Praha 1:0 (1:0)
Branky: 25. Holiš
Sestavy: 
Hlučín: Virec - Lubovský, Kopečný, Malík, Fojtík (73. Podraza), Holiš, Ságner (66. Kulig), Martiník (88. Bernatík), Kebísek, Pecuch, Macík
Slavia: Přibyl - Schneider, Stropek, Pek, Havrda - A. Lauricella (88. Stehno), Macháček, Bucha - Hönig (77. Havránek), Novák (61. Beňo), Bielesz (70. Kovařík)


Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články