Starší dorostenci vstupují o víkendu do jarní části | SK Slavia Praha
Více

Starší dorostenci vstupují o víkendu do jarní části

PRAHA/EDEN - V sobotu čeká na týmy U19 a U18 vstup do jarních ligových bojů. Tým U19 ztrácí na vedoucí celek 6 bodů, U18 je v čele druhé nejvyšší soutěže.

U19: Vstup do jarní části s novým trenérem

Během zimní přestávky došlo ke změnám v realizačním týmu. Kvůli zdravotním potížím Antona Mišovce vedl tým během přípravy Karel Piták, který na podzim působil jako asistent u juniorského týmu. Od začátku jarní části bude hlavním trenérem týmu Pavel Trávník, který již dříve ve Slavii působil. Karel Piták bude u týmu v roli asistenta trenéra, dalším asistentem zůstává Jaroslav Knypl, který byl asistentem už v podzimní části soutěže.

Tým U19 má za sebou povedenou zimní přípravu. V úvodních zápasech se sešívaní střetli se třemi dorosteneckými týmy, nejprve porazili Duklu 1:0, následně si pohráli s Libercem, který porazili 9:1. Třetím soupeřem z dorostenecké kategorie byl vedoucí celek slovenské dorostenecké ligy z Nitry, který Slavia porazila 3:1.

V druhé části přípravy byly soupeřem týmy z dospělých soutěží. Nejprve doma v Edenu prohráli dorostenci s Olympií Hradec Králové, na soustředění v Ústí nad Orlicí pak spolu s týmem U18 zvládli všechna tři utkání vítězně – Letohrad porazili 2:1, Ždírec nad Doubravou 4:1 a Ústí nad Orlicí 3:0. Na úvodní zápas dorostenecké ligy se sešívaní naladili skvěle! V generálce porazili Jirny, vedoucí celek ČFL, 4:1.

U19 začne jarní boje v sobotu 25. února od 11:00, kdy v Edenu na umělé trávě přivítá České Budějovice. V dalším kole, tedy v sobotu 4. března, se Slavia U19 utká pravděpodobně opět v Edenu se Spartou.

Výsledky zimní přípravy:

SK Slavia Praha - Dukla Praha U19 1:0 (Bucha)
SK Slavia Praha - Liberec U19 9:1 (5x Vejvar, 2x Novák, Mareš, A. Lauricella)
SK Slavia Praha - Nitra U19 3:1 (2x Vejvar, Stropek)
SK Slavia Praha - Olympia Hradec Králové 1:3 (Stropek pen.)
Letohrad - SK Slavia Praha 1:2 (Bielesz, Jan Pek)
Ždírec nad Doubravou - SK Slavia Praha 1:4 (2x Bílek, Vejvar, Kovařík)
Ústí nad Orlicí - SK Slavia Praha 0:3 (Bucha, Bielesz, Suk)
SK Slavia Praha – Jirny 4:1 (Bucha, Beňo, Vejvar, Havrda)

U18: Do jarní části v čele soutěže

Také svěřenci trenéra Michala Petrouše a jeho bratra Adama se v přípravě střetli se silnými soupeři z dospělého fotbalu. V prvním zápase však byli jejich soupeřem dorostenci Viktorie Žižkov, které Slavia porazila 2:0. Dále porazila mužský tým Jíloviště 4:1, tým U19 Pardubice 4:2, divizním Úvalům naopak podlehla 2:3. Utkání s pražskými Ďáblicemi skončilo výhrou 4:1, následně však přišla prohra s divizní Aritmou. Na soustředění v Ústí nad Orlicí se pak hráči týmu U18 zapojili do utkání U19 a také oni měli podíl na dobrých výsledcích i předvedené hře Slavie. V generálce na druhou nejvyšší dorosteneckou soutěž pak Slavia U18 porazila Vítkovice U19 vysoko 5:0.

Na úvod jara zajíždí tým U18 do Chrudimi, výkop je v sobotu 25. února ve 14:00, první domácí utkání pak odehrají 4. března od 14:30 s Olympií Hradec králové.

Výsledky zimní přípravy:

Viktoria Žižkov U19 - SK Slavia Praha 0:2 (2x Čvančara)
SK Slavia Praha - Jíloviště 4:1 (Hönig, J. Pek, Straka, Suk)
Pardubice U19 - SK Slavia Praha 2:4 (3x Suk, J. Pek)
SK Slavia Praha - Úvaly 2:3 (J. Pek, Schneider)
Ďáblice - SK Slavia Praha 1:4 (Suk, Douděra, Petrák, Kovařík)
Aritma - SK Slavia Praha 5:1 (Ielitro)
SK Slavia Praha - Vítkovice U19 5:0 (2x Kovařík, 2x Suk, Douděra)

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články