Miroslav Beránek bude ve Slavii působit jako šéftrenér dorostů | SK Slavia Praha
Více

Miroslav Beránek bude ve Slavii působit jako šéftrenér dorostů

PRAHA – Do Slavie se vrací velká klubová osobnost. Bývalý hráč i trenér sešívaných Miroslav Beránek bude vykonávat funkci šéftrenéra dorostů.
„Jsme rádi, že se do Slavie vrací a posílí náš tým tak velká klubová osobnost. Pevně věříme, že přispěje ke kvalitativnímu růstu nejen našich hráčů, ale také mladých perspektivních trenérů,“ uvedl k příchodu Beránka generální ředitel klubu Martin Krob.

Od 1. března dochází také ke změně na postu trenéra slávistické devatenáctky. Tu povede Pavel Trávník, dlouholetý spolupracovník Miroslava Beránka, a nahradí tak Antona Mišovce.

„Antonu Mišovcovi končí po této sezoně s klubem smlouva a momentálně je kvůli zranění v rekonvalescenci. Moc mu děkujeme za práci, kterou pro Slavii odvedl, a to jak u žen, tak v dorostu,“ vysvětlil Martin Krob.

Devětapadesátiletý Miroslav Beránek je všem slávistům velmi dobře známou postavou, v minulosti ve Slavii působil jako obránce i jako trenér A-mužstva. Jako hráč do Slavie přestoupil v roce 1984 a působil zde pět let. Celkově odehrál v sešívaném 325 zápasů, z toho 128 ligových.

Miroslav Beránek zahájil svou trenérskou kariéru v roce 1991 v rakouském Gmündu, o dva roky později už se vrátil do Edenu, kde nejprve působil jako asistent a v následující sezoně jako hlavní trenér. Po angažmá na Kladně a v Blšanech, se v roce 2001 do Slavie opět vrátil a získal si fanoušky nejen ziskem domácího poháru, ale hlavně atraktivní útočnou hrou. Potřetí se na lavičku Slavie postavil v sezoně 2014-2015 a právě pod jeho vedením Milan Škoda zakončil sezonu s 19 vstřelenými góly a do posledního zápasu bojoval o cenu Král střelců.

Kromě angažmá ve Slavii trénoval Miroslav Beránek maďarský Debrecín, kde získal titul, kazašskou reprezentaci nebo přední kazašský tým Astana. S českou jednadvacítkou získal titul mistra Evropy, dlouhá léta působil jako asistent u českého reprezentačního A-týmu. Vedl také výběr Kazachstánu.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články