U19 a U18: Druhý zápas na soustředění, druhá výhra | SK Slavia Praha
Více

U19 a U18: Druhý zápas na soustředění, druhá výhra

ÚSTÍ NAD ORLICÍ - Ani ne 24 hodin po výkopu předešlého utkání čekal na kombinovaný tým Slavie U19 a U18 další zápas na soustředění v Ústí nad Orlicí. Se Ždírcem nad Doubravou si dorostenci poradili a vyhráli 4:1.
Utkání s vedoucím celkem krajského přeboru kraje Vysočina bylo od úvodu velice bojovné a soupeř nenechával naším dorostencům ani centimetr volného prostoru. Přesto šla Slavia do vedení jako první. Jan Havránek nastartoval pěknou akci ve středu hřiště, posunul míč na křídlo na Dominika Suka, který přesným centrem vyzval ke skórování Petra Kovaříka - 1:0!

Soupeř dokázal vyrovnat po akci na pravé straně, když se křídelní hráč dostal k míči na rohu vápna a krásnou střelou do opačného rohu branky srovnal stav na 1:1. V prvním poločase ještě zahrozil nebezpečnou střelou Lukáš Bielesz, ovšem mířil jen nad branku.

Do druhého poločasu zasáhla kompletně nová jedenáctka. Skóre se měnilo hned v úvodu druhého poločasu. Pavel Bucha, Michal Douděra a Jan Vejvar zakombinovali ve středu hřiště, přesnou střelou k tyči zakončil akci Jan Vejvar a Slavia tak vedla 2:1. U třetí branky sešívaných byl znovu Jan Vejvar, který našel Davida Bílka, ten přesnou ranou k zadní tyči zvýšil na 3:1.

Slavia měla ještě několik dalších šancí na vstřelení branky, opravdu vyloženou měl Adam Petrák, který si před brankou našel centr Davida Bílka, ovšem jeho zakončení z bezprostřední blízkosti přeletělo ochranou síť. Dvě nadějné příležitosti měl také Jan Vejvar, ovšem vždy ho vychytal brankář Ždírce. Poslední gól utkání tak přinesl úplný závěr, Adam Petrák vyslal do samostatného postupu David Bílka, který se opět nemýlil a přidal svůj druhý gól v zápase.

Tým složený z hráčů U19 a U18 vyhrál nad Ždírcem nad Doubravou 4:1. O své výhře rozhodla Slavia ve druhém poločase.

Poslední utkání na soustředění odehrají dorostenci ve středu od 18:00 proti vedoucímu celku divize C Ústí nad Orlicí, hrát se bude na umělé trávě právě v Ústí nad Orlicí.

Ždírec nad Doubravou – SK Slavia Praha 1:4 (1:1)

Branky: 22. soupeř - 57. a 90. Bílek, 10. Kovařík, 55. Vejvar

Sestava:
1. poločas: Přibyl - Ondřej Pek, Stropek, Drozda, Kotěra - Havránek, Beňo, Stehno - Bielesz, Kovařík, Suk 
2. poločas: Svítil - Schneider, Vyskočil, Straka, Havrda - Bucha, Petrák, Michal Douděra - Bílek, Vejvar, Jan Pek

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články