Spolu jsme silnější: Generální ředitel Martin Krob | SK Slavia Praha
Více

Spolu jsme silnější: Generální ředitel Martin Krob

EDEN - Fandit odmalička svému klubu a jednou se stát jeho generálním ředitelem? Takový je slávistický příběh Martina Kroba, i když, jak přiznává, v dětství spíše snil o tom, že za Slavii bude hrát fotbal.
Slavii fandím od té doby, co si pamatuji, takže úplně odmalička. Slavii fandil děda, táta, jen brácha byl fanouškem Dukly. Bydleli jsme ve Mšených Lázních, asi 50 km od Prahy. První zápas, který jsem viděl naživo, bylo derby v roce 1979 v Edenu, skončilo to 2:1 a mně bylo 8 let. Rodiče nebo děda se mnou na zápasy nejezdili, pravidelněji jsem začal chodit až později, když jsem byl starší a vyráželi jsme s kamarády vlakem, anebo se známými autem.

V 80. letech jsem byl členem Odboru přátel, po návratu ze studií v Žilině jsem v 90. letech měl permanentku na každou sezonu, chodil jsem jako fanoušek do starého Edenu i na Strahov. Blíž ke Slavii jsem se dostal, když klub hledal partnery, pracoval jsem v Opelu, respektive Chevroletu, a několik let jsme klubu pronajímali auta.

V občanském hnutí Desítka pro domácí jsem se potkal s dalšími slávisty a v momentě, kdy se Slavii přestalo dařit, vzniklo sdružení Sešívaní drží spolu, kde jsme se blíže poznali i s lidmi z Odboru přátel, Fanklubu a Tribuny Sever. Později jsem byl zvolen předsedou Oboru přátel, a když jsem dostal nabídku stát se generálním ředitelem Slavie, moc dlouho jsem neváhal. Když jsem byl malý kluk, rozhodně byl spíš můj sen za Slavii hrát, než si myslet, že bych ji mohl někdy řídit.

Je obrovská zodpovědnost být ve vedení Slavie. Zároveň to ale vidím jako velkou příležitost posunout Slavii výš a myslím, že se to dá udělat, stačí, když všichni v klubu budou tvrdě pracovat.

A můj nejkrásnější zážitek se Slavií? Samozřejmě tituly jsou krásné, ale pro mě mnohem silnější než první titul byl postupový gól Jirky Vávry v Římě. Celkově titul je takové zakončení sezony, které už člověk víceméně očekává, ale velké jednotlivé zápasy, jsou pro mě nejvíc. Krásný zápas byl postup přes Ajax do Ligy mistrů a stejně tak derby na Strahově, kdy jsme prohrávali 0:1, nedali penaltu a pak jsme vyhráli 4:1. A stejně tak i derby v letošní sezoně, protože výkon, který jsme předvedli, byl neuvěřitelný.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články