Jan Sýkora odletěl se Slavií do Číny | SK Slavia Praha
Více

Jan Sýkora odletěl se Slavií do Číny

PRAHA/LETIŠTĚ VÁCLAVA HAVLA – S kádrem, který je aktuálně na cestě do Číny, nastoupila do letadla i nejnovější posila. Do Slavie přichází reprezentant Jan Sýkora.
Jan Sýkora dostal povolení se připravovat společně se sešívanými. Jeho přestup do Slavie by měl být dotažen v následujících dnech či hodinách.

Třiadvacetiletý univerzál přichází do Edenu ze Slovanu Liberec. S fotbalem začínal v FC Švihov, následně přešel do týmu TJ Přeštice a poté do Viktorie Plzeň. V roce 2011 přestoupil do Sparty, odkud byl vyslán na hostování do brněnské Zbrojovky. Za ni také v červenci 2014 debutoval v české nejvyšší soutěži proti Jablonci. Po návratu z hostování pak putoval do Liberce, jako součást transferu za Martina Frýdka.

Levonohý záložník či obránce odehrál na severu Čech poslední sezonu a půl a v letošní sezoně se v dresu Liberce zapsal do statistik Evropské ligy. Karabachu vstřelil v čase 10,69 sekundy nejrychlejší gól historie celé soutěže. Už v kvalifikaci Evropské ligy se Sýkorovi dařilo, jeho hattrick proti Larnace zajistil Liberci postup do základní skupiny. Za své výkony si bývalý mládežnický reprezentant vysloužil pozvánku do národního mužstva, za které zasáhl do třech utkání.


Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články