NOVÁ POSILA: Z Teplic přichází Michael Lüftner | SK Slavia Praha
Více

NOVÁ POSILA: Z Teplic přichází Michael Lüftner

PRAHA - Slavia představila na čtvrteční tiskové konferenci první posilu kádru. Z Teplic přichází dvaadvacetiletý obránce Michael Lüftner, který v Edenu podepsal smlouvu do června 2020.
„Mám velkou radost, že můžeme Michaela přivítat v našich řadách. Sledovali jsme ho dlouhou dobu. Vnímáme ho jako talent, reprezentanta do jednadvaceti let. V lize odehrál skoro stovku utkání. Chceme jen ty nejlepší hráče, takže v Česku koukáme hlavně po reprezentantech. Michael má správnou povahu a odhodlání, posouvat sám sebe vpřed,“ přivítal novou posilu generální ředitel Martin Krob. „Věříme, že až budeme příště hrát v Teplicích, už tam dva góly nedostaneme,“ smál se.

„Jsem strastně šťastný, že tu můžu být. Je to v mé kariéře obrovský krok kupředu. Slavia nebyla jediná nabídka, kterou jsem dostal. Byl to ale jediný klub, kam jsem chtěl jít. Je mi sice jasné, že to bude těžší se prosadit, ale chci se zlepšovat a Slavia je ideální klub, kde mohu růst,“ říká nová posila Michael Lüftner.

Urostlý stoper Michael Lüftner je teplickým odchovancem a prozatím ani neoblékl jiné klubové barvy. Za Teplice debutoval v osmnácti letech proti Hradci Králové, a hrál rovnou plných devadesát minut. Na první gól si počkal do svého čtvrtého zápasu a pálil do sítě tehdejšího úřadujícího mistra z Liberce. Od té doby má na svém kontě 87 ligových zápasů, v nichž vstřelil pět branek. Už v dorosteneckých kategoriích reprezentoval Michael Lüftner Českou republiku, aktuálně je členem kádru reprezentační jednadvacítky. Dvaadvacetiletý obránce je druhým nejzkušenějším hráčem lvíčat, zasáhl už do čtrnácti zápasů a s týmem se kvalifikoval na EURO U21, který se v příštím roce koná v Polsku.



Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Další články