Klíč k úspěchu? Kvalita kádru a atmosféra uvnitř týmu | SK Slavia Praha
Více

Klíč k úspěchu? Kvalita kádru a atmosféra uvnitř týmu

ZLÍN/LETNÁ – Na lavičce Slavie zůstává neporažen i po konci podzimní části sezony. V čem tkví podle trenéra Jaroslava Šilhavého klíč k úspěšné sérii červenobílých? „Kvalita kádru a atmosféra uvnitř týmu. Někdy nám pomohlo i štěstí, ale hlavně týmová práce,“ zdůrazňuje a chválí přístup hráčů.
Slavia se loučí s podzimem výhrou. „Máme všichni obrovskou radost, že naše úspěšná série dnes neskončila a souboj o druhé místo jsme zvládli, byť výsledek je pro Zlín hodně krutý,“ hodnotil utkání šestnáctého kola trenér Jaroslav Šilhavý.

Sešívaným podle něj vyšly hlavně úvodní minuty. „Výborně jsme vstoupili do zápasu, dali jsme branku, pak tam měl ještě Muris jednu šanci. Od té doby jsme přenechali iniciativu soupeři, byli jsme bez pohybu. Zlín nás tlačil, vytvářel si šance. Hlavní roli sehrálo to, že máme produktivní hráče a mezi tyčemi Jirku Pavlenku, který za stavu 1:0 chytil Zlínu jasné góly,“ chválil sešívaného gólmana, který vychytal svou sedmou nulu.

Chválil také výkon soupeře. „Zlín hrál velmi dobře a myslím, že tam, kde v tabulce aktuálně je, je po právu. Byli jsme produktivní, dostali jsme se do vedení 3:0, a ani přesto to soupeř nezabalil a hrál. Byl velice nepříjemný a měl šance i podporu fanoušků. Kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby nějakou proměnil. Výsledek 4:0 je až nad plán. Hra nebyla úplně taková, jakou bychom si představovali. Například doma proti Boleslavi to byl lepší zápas. Tady rozhodlo, že máme hráče jako Škoda nebo Mešanovič,“ vysvětloval.

Slavia tak pod trenérem Šilhavým ještě nepoznala hořkost porážky. „Když jsme měli před sebou Teplice, Spartu a Liberec, byl to takový strašák. Vítězné derby nás ale nakoplo. A teď se nám opět podařilo Letnou vyloupit, i když tu zlínskou. Za celou sezonu musím před klukama smeknout. Ta série, která se nám povedla, je úžasná, fantastická,“ chválil.

Co stojí za úspěchy sešívaných? „Kvalita kádru a atmosféra uvnitř týmu. Někdy nám pomohlo i štěstí, ale hlavně týmová práce,“ má jasno trenér. „Zatím jsme neokusili hořkost porážky, tak uvidíme, co bude potom. I prohry k fotbalu patří, ale doufám, že žádná dlouho nepřijde,“ dodal.

Už myslí také na zimní přípravu. „Věřím, že přes zimu budeme mít konečně pohromadě celý kádr. Tedy kromě Simona Deliho a Michaela Ngadeua, kteří asi odjedou na Africký pohár. Věřím, že tu práci ještě zkvalitníme. Ambice máme jen nejvyšší, chceme se dostat do pohárů. Ještě není rozhodnuto, ale věřím, že to zvládneme, máme dobře našlápnuto. Je dobře, že se pereme o ty nejvyšší pozice,“ těší ho, že Slavia přezimuje na druhé příčce.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články