Vítězné podzimní loučení s Edenem? Odměna pro diváky, těšilo trenéra | SK Slavia Praha
Více

Vítězné podzimní loučení s Edenem? Odměna pro diváky, těšilo trenéra

PRAHA/EDEN ARÉNA – Slavia se pro rok 2016 rozloučila s Edenem ziskem tři bodů a parádní děkovačkou, která slavila deset let od svého vzniku. Skvělou atmosféru ocenil i trenér Jaroslav Šilhavý, který byl rád, že jeho tým všechny slávisty v posledním domácím duelu potěšil výhrou. „Chodí jich víc a víc a doufám, že to bude na jaře pokračovat,“ věří trenér.
Sešívaní v posledním domácím utkání podzimu porazili Boleslav 2:1. „Poslední domácí utkání se mi bude hodnotit velice dobře, myslím, že jsme podali velmi dobrý výkon, který znamenal tři body. Závěr jsme si sice zkomplikovali, ale v průběhu utkání jsme lepším týmem. Bohužel jsme neproměnili další šance a přišel hektický a nervózní závěr. Soupeř se v deseti dostal do kontaktu, ještě tam měl roh, na který šel i gólman. V tu chvíli se může stát cokoliv, ale přečkali jsme to a zaslouženě zvítězili,“ oddechl si Jaroslav Šilhavý.

Základní jedenáctka přinesla nezvyklé rozestavení na dva hroty. „Tu variantu známe, hrajeme ji ke konci utkání. Většinou to bylo pozitivní, hned se něco změnilo, a i tentokrát to splnilo účel. Šli jsme na dvě špice a Milan Škoda a Muris Mešanovič odvedli velký výkon. Muris to odpracoval, jen mu chyběl gól. Vždycky se těší, jde za ním, je hladový. Zvládli jsme to naštěstí i bez jeho přispění,“ zhodnotil trenér spolupráci obou útočníků.

Utkání přerušil po půl hodině hry výpadek proudu. „Přestávka není ideální, ale pomohla nám, dali jsme gól. Chtěli jsme po hráčích, aby pokračovali dál, hráli náročně, aktivně, nenechávali soupeře rozehrávat. Připomněli jsme jim to a oni to potvrdili po vstupu na hřiště,“ těšilo Šilhavého.

Svou první branku vstřelil Michael Ngadeu. „Je pro tým důležitý, nastupuje pravidelně v základu. Přišel jako stoper, ale i když reprezentuje Kamerun, hraje už jako defenzivní záložník. V počátku byl rozpačitý ve hře nahoru, ale je ctižádostivý a zlepšuje se. Operuje na velkém prostoru, osmdesát procent osobních soubojů vyhrává, navíc přidal fotbalovost na malém prostoru, i když je občas fotbalový za každou cenu. Na konci se rozestavení roztáhlo a málem se nám to vymstilo,“ okomentoval trenér výkon kamerunského defenzivního záložníka.

Do hry zasáhl i nizozemský útočník Mick van Buren. „Nedostával moc příležitostí, ale na základě na základě práce na tréninku nebo výkonů za juniorku, za kterou hrál bez řečí, si to zasloužil. Je to pracovitý hráč a přinesl na hřiště pohyb a čerstvý vítr. Chyběl tomu jen vstřelený gól, potřebuje větší klid v koncovce,“ ví trenér Šilhavý.

Slávisté mohli společně s fanoušky oslavit deset let děkovačky vítězstvím. „I v kontextu výročí děkovačky jsme dali fanouškům odměnu,“ těšilo trenéra. „Chodí jich víc a víc a doufám, že to bude na jaře pokračovat,“ dodal.

Dalším pozitivem je posun na druhou příčku ligové tabulky. „Je to příjemné do další práce. Ale je to zatím jen dílčí výsledek a do konce sezony zbývá ještě spoustu kol. To se Zlínem nás ještě čeká na podzim,“ říká trenér a je mu jasné, že to nebude snadný zápas. „Zlín jede na vítězné vlně, je dobře organizovaný, hraje zezadu a čeká na své příležitosti. Nebude to nic jednoduchého, ale věřím, že se dobře připravíme a utkání zvládneme,“ dodává k poslednímu duelu podzimu.

Od doby, co trenér Šilhavý vede slávisty, tým ještě neprohrál. „Překvapilo mě to, udělali jsme hodně bodů, jedenáct ligových zápasů, dva pohárové a nepoznali jsme porážku. Byť nebyly některé zápasy ideální, body jsme získávali. Výsledek je velmi dobrý a lhal bych, kdybych řekl, že jsem s tím počítal,“ hodnotil trenér své dosavadní angažmá na lavičce Slavie.

Blíží se také zimní přestávka. „Je tu hodně kvalitní kádr, ale stále se navzájem poznáváme. Někteří tolik šancí zatím neměli, takže nevíme, jak se chovají v mezních situacích. Teď bude prostor stabilizovat tým, aby směřoval pořád nahoru,“ uvědomuje si pozitiva zimní pauzy trenér Slavie.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články