Slavia navazuje spolupráci s Celtic Glasgow | SK Slavia Praha
Více

Slavia navazuje spolupráci s Celtic Glasgow

PRAHA – Slavia navázala spolupráci s dalším zajímavým partnerem. Tím se po Hajduku Split a Beijingu Guoan stal Celtic Glasgow.
Zástupci obou klubů si na prvním společném setkání, které proběhlo v Edenu, definovali oblasti, v nichž si mohou kluby navzájem pomoci. Další společná schůzka je naplánovaná ve Skotsku, slávisté vyrazí do Glasgow a tuto cestu by rádi spojili také s přátelským utkáním.

Hosty přivítal šéf mládežnické akademie sešívaných Jiří Plíšek a sportovní ředitel Josef Jinoch. Skotská strana pak vyslala na jednání šéfa mládežnické akademie Chrise McCarta a trenéra A-týmu Johna Kennedyho.

Probírala se zejména spolupráce na úrovni mládežnických akademií, možnost výměnných stáží, účast na turnajích nebo přátelský zápas mezi oběma mužstvy.

Setkání zástupců obou klubů zprostředkoval bývalý hráč Celticu Lubomír Moravčík spolu s manažerem Milanem Lednickým, kteří zároveň zástupce Celticu do Prahy doprovodili. První setkání bylo příjemné a obě strany budou zvažovat, zda se spolupráce ještě prohloubí.

Celtic Glasgow je jedním z nejstarších fotbalových klubů, byl založen v roce 1887 a aktuálně se mu na domácí půdě daří. V posledních pěti letech pokaždé získal ligovou trofej a je tak pravidelným účastníkem evropských pohárů.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články