V neděli v 17:30 přivítáme Baník! | SK Slavia Praha
Více

V neděli v 17:30 přivítáme Baník!

PRAHA – Slavia se ve třetím kole jarní části SYNOT ligy utká s posledním Baníkem Ostrava. Zápas v Edenu začíná v neděli 28. února v 17:30.
„Baník před týdnem vyhrál, my jsme bohužel remizovali v Jihlavě a potřebujeme odčinit to, že jsme nevyhráli, i když jsme měli spoustu šancí, které jsme ale neproměnili. Pevně věřím, že teď budeme více koncentrovaní. Zdálo se mi, že v koncovce nám scházela 100% koncentrace,“ uvedl trenér Slavie Dušan Uhrin.

„S Baníkem očekáváme těžké utkání, i když za ně hrají mladíci, kteří se ale chtějí ukázat. My se ale musíme soustředit sami na sebe, abychom se připravili na to utkání tak, jako na každý domácí zápas. Chceme vyhrát, chceme, aby lidé chodili na náš stadion a to dokážeme jedině tím, když budeme doma vyhrávat,“ má jasno trenér sešívaných.

Sešívaní se ale budou muset obejít v utkání bez stopera Jiřího Bílka, Jardu Zmrhala trápí koleno. „Jirka je nemocný, ten pro utkání určitě nebude. U Jardy Zmrhala to teď vidíme tak na padesát procent. Ještě bude chybět Levan Kenia, který má ještě jeden zápas trest. Nedá se nic dělat, ale hráčů máme dost, takže by to neměl být velký problém,“ vysvětlil trenér Uhrin. Slavia se proti zbytku trestu Kenii odvolala, ale bezúspěšně.

Druhé domácí vítězství v dresu Slavie bude chtít přidat Josef Hušbauer. „Baník má mladý běhavý mančaft. Určitě se budou snažit, což my nesmíme dopustit. Musíme hrát vysoko a nenechat je hrát, protože když je necháme hrát, tak budou určitě vysoko. Hrát vysoko, napadat je a dát rychlý gól,“ přináší recept na nedělního soupeře Josef Hušbauer.

V minulém kole Baník porazil doma Zlín 3:0. „Oni se doma chtěli ukázat. Koukal jsem, že venku nezískali ještě ani bod, což pro ně bude také velká motivace se tady ukázat. Doufám, že přijde hodně lidí, to by bylo pro ty mladé kluky něco nového. Oni do toho dají určitě všechno, nemají co ztratit,“ upozorňuje střední záložník.

„Baník má také dobré fanoušky, kteří umí dobře fandit. Věřím, že atmosféra bude velmi dobrá,“ doufá před nedělním duelem Hušbauer, který v minulosti dres Baníku také oblékal. „To už je dlouho, asi pět let,“ usmívá se na závěr Josef Hušbauer.

V sestavě Slavie se na jaře zabydlel také Jan Bořil. „Očekávám, abychom doma vyhráli a získali důležité tři body, které potřebujeme. Hlavně se také těším na fanoušky, kterých přijde požehnaně,“ říká před nedělním duelem krajní bek.

K výhře Ostravy v minulém kole se vrací i Jan Bořil. „Zlín jel do Ostravy s tím, že tam v klídečku získá tři body a to se nestalo. Hrozně to podcenili. Baník může hrát v klidu, a to si myslím, že předvede i v Edenu. Bude hrát uvolněně. Záleží jen na nás, jak my budeme hrát a kdy se nám podaří vstřelit první gól,“ zakončil Jan Bořil.

Aktuálně

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Výhra s Libercem na úvod nadstavby

22. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zvládly otočit nepříznivý průběh zápasu a v úvodním utkání nadstavby porazily na domácí půdě Slovan Liberec 4:2. Střelecky se prosadila Franny Černá, Gabriela Šlajsová, Tereza Krejčiříková a Tereza Szewieczková.

Další články