Ženy se probojovaly do finále poháru | SK Slavia Praha
Více

Ženy se probojovaly do finále poháru

PRAHA/UMT EDEN – Fotbalistky Slavie budou i v letošní sezoně bojovat o double. V semifinále Poháru KFŽ po boji porazily Slovácko 3:1. Zářila Petra Divišová, která se prezentovala hattrickem. Finále domácího poháru se hraje až 21. května na Střížkově v rámci dne ženského fotbalu. Soupeřem bude vítěz zápasu Sparta – Plzeň, který se koná ve čtvrtek 25. února.
Za mrazivého a deštivého počasí slávistky nastoupily do zápasu bez zraněných Budošové, Votíkové a Benýrové. Slovácko si věřilo, chtělo domácí co nejvíce potrápit a případně i postoupit. Jenže podle předpokladů se Slavia ujala režie hry a rychle se dostala do vedení. V 8. minutě centrovala do vápna Chlastáková, brankářka Bednaříková zaváhala a míč jen lehce tečovala a na zadní tyči ve skluzu dotlačila míč do sítě Divišová.

Přestože Slavia vedla, nebylo jednoduché si vytvářet nebezpečné šance, hosté hráli v defenzivě zodpovědně. V 17. minutě se za obranu dostala Chlastáková, ale včas zasáhla Bednaříková, odražený míč se snažila do sítě dostat Kožárová, ale brankářka dokázala rukou pokus zneškodnit. Gólově se prosadila Kožárová, bohužel z ofsajdu.

Slovácko poprvé vážněji zahrozilo ve 23. minutě, Sedláčková z rohu rozehrála standardní situaci, míč zatočila pod břevno, naštěstí Sladká skvěle zasáhla a obrana následně míč odkopla. Ve 29. minutě bylo vyrovnáno, hosté rychle rozehráli, Míša Dubcová se dostala do vápna, poslala přízemní centr před branku a Necidová si smolně srazila míč do sítě. Slavia ještě do poločasu mohla strhnout vedení na svou stranu. Po nebezpečném centru Kožárové trefila Divišová technickou střelou břevno a následně míč po hlavičce Kožárové po rohu Svitkové skončil mimo branku.

Druhý poločas se hra stále více vyostřovala, Slovácko cítilo šanci, jezdilo po zemi, souboje byly tvrdé. Slavia ale změnila rozestavení, na stopera šla Kožárová, v útoku byla Divišová a Necidová, Svitková se přesunula na pravý kraj zálohy. Výraznou šanci si loňské finalistky vypracovaly po čtvrthodině hry, když Chlastáková hlavou prodloužila na nabíhající Divišovou, její střelu z úhlu ale brankářka nohou vyrazila. O minutu později byla ve vápně faulována Divišová, následnou penaltu Svitková neproměnila.

Zaslouženého vedení se Slavia nakonec dočkala, v 65. minutě si po standardní situaci Pěničkové ve vápně šikovně s míčem poradila Kožárová a u brankové čáry posunula míč na Divišovou, která hlavou zavěsila. Jenže Slovácko se nevzdalo a mohlo být vyrovnáno, nejdříve Sedláčková ze standardní situace trefila břevno a v další situaci po centru Fabové hlavičkovala na zadní tyči Sedlačíková. Slavii ale skvělým zákrokem podržela Sladká. Definitivní vzdor Slovácka byl ukončen v 79. minutě, Pěničková šikovně poslala míč za obranu na Chlastákovou a následně přihrála před branku na volnou Divišovou, která zkompletovala hattrick.

Slavia – Slovácko 3:1 (1:1)

Branky:
8., 65. a 79. Divišová – 29. vlastní Necidová

Slavia: Sladká – Tomášková, Necidová (89. Matějková), Juračková, Dlouhá (36. Malinová) – Divišová, Pěničková, Bartovičová, Svitková, Chlastáková – Kožárová

Slovácko: Bednaříková – Chlumová (69. Kubicová), Sedláčková, Strnadelová, Janků – K.Dubcová, Janíková, Sedláčková – Lyun Skogerboe, Fabová, M.Dubcová


Aktuálně

Douděra 2028: Rodina i domov. Jsem tu šťastný

16. 4. 2024
David Douděra prodloužil se Slavií smlouvu do 30. června 2028. V rozhovoru okomentoval bezprostřední dojmy, prozradil, který okamžik považuje v červenobílých barvách za svůj zatím nejsilnější, nastínil plány nejen do konce sezony.

Vysoké vítězství U14 nad Plzní, mladší dorostenci natáhli úspěšnou sérii

16. 4. 2024
Kluci z U14 předvedli proti Plzni skvělý výkon a porazili lídra soutěže 7:1. Mladší dorostenci vyhráli už páté utkání v řadě. Přípravkám se povedlo přátelské utkání v Liberci. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Čtyři branky Spartě a postup do finále poháru

15. 4. 2024
Slavistky si připsaly další velké vítězství, když v semifinále poháru porazily Spartu 4:0. Branky zařídily Khýrová a po změně stran McLaughlin, Nekesa a Veselá. Ve finále se utkají 8. května se Slováckem, které vybojovalo postup na penalty proti Slovanu Liberec.

Další články