Informace pro fanoušky cestující do Jihlavy | SK Slavia Praha
Více

Informace pro fanoušky cestující do Jihlavy

PRAHA - V  pátek se v Jihlavě (výkop 18:00) očekává návštěva atakující plnou kapacitu stadionu FC Vysočina, 4.500 diváků. Věnujte prosím pozornost následujícím informacím, které vám pomohou zorientovat se v organizačních opatřeních domácího klubu.

Sektor pro hosty

Sektor vyhrazený příznivcům Slavie je umístěn za brankou na východní straně stadionu, jeho kapacita přesahuje 300 míst a k dnešnímu dni zbývá zhruba 170 vstupenek, které můžete zakoupit zde. Před vstupem do sektoru budou probíhat bezpečnostní prohlídky s důrazem na záchyt pronášené pyrotechniky a požití přemíry alkoholu.

S ohledem na uvedené a vzhledem k prohlídkám vyzývají pořadatelé k včasnému příchodu na stadion, který se otevírá 90 minut před zápasem. V sektoru hostí je stánek s občerstvením, kde bude v prodeji pivo, teplé nápoje, nealko nápoje nebo grilované klobásy.


Novinka - Stewardi

Novinkou je, že u vstupu do sektoru hostí budou ve spolupráci s bezpečnostní agenturou domácího klubu působit rovněž stewardi z řad členů pořadatelské služby našich domácích zápasů v Edenu. Budou řádně označeni vestami s logem Slavie a nápisem Steward. V případě potřeby nebo nejasností se na ně neváhejte obrátit s žádostí o pomoc.

K tomuto opatření Slavia přistoupila po událostech z podzimního utkání v Liberci, kdy se v zimní přestávce obrátila s konkrétními návrhy na vedení FAČR. Ačkoli respektujeme, že podle §§ 39, 42, 46 Soutěžního řádu odpovídá za plnění povinností pořadatelské služby výhradně organizátor utkání, chceme touto přímou asistenční formou dát pořádajícím klubům jasně najevo, že vnímáme svůj díl odpovědnosti za chování našich fanoušků v sektoru vymezeném pro naše fanoušky, současně ale trváme na dodržováních určitých standardů, kdy bezpečnostní důvody nemohou být zneužívány nebo mít dokonce formu nepřiměřeného nátlaku.

Ostatní sektory stadionu – pozor!

Ostatní sektory stadionu v Jihlavě jsou fanouškům Slavie přístupné, ovšem pouze za předpokladu, pokud nebudou fanoušci viditelně označeni klubovými symboly (šála, čepice, dres, vlajka atd.). Pořádající klub si vyhrazuje právo takto označené fanoušky do všech sektorů mimo sektor hostí, nevpustit, případně je i v průběhu zápasu vykázat do sektoru vyhrazeného slávistickým fanouškům, tedy sektoru „D“.

Bohužel, ačkoli máme určité pochybnosti o racionalitě tohoto opatření, faktem zůstává, že tato okolnost je obecně uvedena v Návštěvním řádu stadionu, jenž je v majetku města Jihlava a dále na klubovém webu zde

Tento princip striktní sektorizace a nulové tolerance ke klubovým symbolům hostujícího klubu jako platný a vymahatelný zdůraznilo vedení FC Vysočina Jihlava na jednání v Jihlavě, kterého se v tomto týdnu zúčastnili zástupci Slavie a proto žádáme naše fanoušky, aby uvedené respektovali, resp. předešli případným kolizním situacím. 

Parkování

K parkování pořádající klub doporučuje využít záchytné parkoviště v prostoru vykládky Českých drah za Feronou v Jiráskově ulici. Stadion je odsud dosažitelný chůzí za cca 5 minut.

Využít lze rovněž parkoviště u prodejny Lidl naproti stadionu, parkování zde je ale od druhé hodiny parkování vozidla zpoplatněno.

Další informace – doporučujeme velmi pozorně přečíst: Informace pořadatelského klubu na webu fcvysocina.cz najdete zde.

Vstupenky do sektoru Slavie můžete zakoupit zde.


Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články