Perfektní kulisa, těšilo trenéra po úvodní výhře jara | SK Slavia Praha
Více

Perfektní kulisa, těšilo trenéra po úvodní výhře jara

PRAHA/EDEN ARENA - Vítězstvím v sedmnáctém kole vstoupila Slavia do jarní části soutěže. Trenér zapracoval do základní sestavy čtveřici nováčků a nová jedenáctka vybojovala výhru 2:0. „Byla tu perfektní kulisa. Čekali jsme velkou návštěvu, jsem rád, že fanoušci přišli a povzbuzovali," ocenil Dušan Uhrin podporu v Edenu.
Slavii se vstup do jara na domácí půdě vydařil, na tým byl ale velký tlak. „Bylo to nervózní utkání, noví hráči byli nervóznější než v přípravných utkáních. Brno jsme ale až na jednu standardku a jeden závar v prvním poločase k ničemu nepustili,“ těšila trenéra Dušana Uhrina pečlivá obrana.

Jeho tým se naopak sám gólově prosadil. „Nedali jsme gól ze hry, ale ze standardních situací, což bylo v přípravě naopak, přestože jsme standardky trénovali. Zápas měl tempo, přestože nám zpracování trochu drnčelo a nebyl úplně ideální povrch. Kazili jsme zejména přihrávky směrem dopředu, pár finálních a předfinálních bylo zbytečně dlouhých. Když už se nám podařil náběh, byl to ofsajd. Takové pokusy jsou důležité. Šance jsme si vytvářeli první i druhou půli,“ ohodnotil výkon Slavie trenér.

Oddechl si také, že Slavia splnila povinný zisk tří bodů. „Vstup do půlsezony je důležitý. Jsme rádi, že jsme vyhráli, ale kol je ještě hodně. Tři body byly dnes těžce vydobyté, ale získat je byla povinnost. Brno předvádělo poctivou defenzivu, podařilo se nám je zdolat až ze standardek,“ okomentoval výkon nepříjemného soupeře.

Hráčům se dařilo naplňovat strategii. „Chtěli jsme hrát vysoký presink, což se nám asi podařilo. Přinutili jsme Brno, aby jen nakopávalo do strany, kde se nám dařilo míče sbírat. Hráči podali stoprocentní výkon, s tím jsem spokojený. Byl na ně obrovský tlak,“ bylo jasné Uhrinovi.

Muris Mešanovič se představil vstřelenou brankou. „Hrál dobře, podržel balon a byl dominantní. Brno s ním mělo problémy,“ začal trenér s hodnocením posil. „Železník byl nervóznější, než jsem si myslel. Některé míče po zemi zbytečně uspěchal. Hrál tady ale poprvé, před dvanácti tisícovkami je to větší tlak. Tolik lidí se ve Zlíně ani nevejde na stadion. Ale on si zvykne,“ nepochybuje trenér.

Dalším nováčkem byl Josef Hušbauer. „Po Hušbauerovi chci, aby míče dával, kam je dával, i když se to občas nepodařilo. Je to hráč, kterého jsme potřebovali. Udrží balon, zklidní hru,“ prozradil Uhrin. Čtvrtým nováčkem byl Jan Bořil. „Dával jsem ho do ligy, když u bylo sedmnáct. Byl stabilní hráč základní jedenáctky v Boleslavi. My potřebujeme zklidnit a on má klid na rozehrávce,“ ocenil jeho přínos.

Na stoperu vedl s kapitánskou páskou sešívané Jiří Bílek. „Podzim jsme skončili s Jirkou, protože byl Martin Latka zraněný. Patřil k těm nejlepším, umí řídit mužstvo. Asi až na pětiminutovku ve druhé půli jsme byli stažení, měli jsme míče. Martin měl chřipku, netrénoval naplno celou dobu, nechtěl jsem proto riskovat něco, co bylo zažité,“ poodhalil trenér své rozhodnutí.

Otázky směřovaly samozřejmě taky na zdravotní stav Milana Škody, který musel utkání s Brnem vynechat. „Uvidíme, dnes měl ještě nohu zarudlou. Doktoři a fyzioterapeuti dělají všechno, aby mohl nastoupit proti Jihlavě,“ dodal ke zraněnému útočníkovi.

Fanoušci si pak trenéra opět přivolali na závěrečnou děkovačku. „Byla tu perfektní kulisa. Čekali jsme velkou návštěvu, jsem rád, že fanoušci přišli a povzbuzovali. Před dvanácti tisíci se hraje lépe než před třemi,“ usmíval se. „Majitelé po nás chtějí maximum, fanoušci mají velká očekávání. My děláme vše, abychom vyhrávali,“ přiznává Dušan Uhrin.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články