Bouřlivá kulisa v Istanbulu nás bude motivovat, říká Radek Bejbl | SK Slavia Praha
Více

Bouřlivá kulisa v Istanbulu nás bude motivovat, říká Radek Bejbl

Slávisté se chystají na druhý zápas osmifinále Poháru UEFA. Ve středu ráno odlétají do Istanbulu, kde o den později nastoupí proti místnímu Besiktasi. Do odvety si vezou nejtenčí náskok 1:0.
Slávisté se chystají na druhý zápas osmifinále Poháru UEFA. Ve středu ráno odlétají do Istanbulu, kde o den později nastoupí proti místnímu Besiktasi. Do odvety si vezou nejtenčí náskok 1:0.

Že bude duel velmi obtížný, je nasnadě. „Čeká nás velmi těžké utkání. Soupeř bude určitě hrát daleko útočněji než v Praze, chce přeci postoupit,“ uvědomuje si obránce Radek Bejbl, který bude s kolegy v obraně čelit tureckým nájezdům, v jejichž čele bude stát miláček domácího publika Ilhan Mansiz. Ten si odseděl třízápasový trest. Nenastoupí naopak distancovaný zadák Carlos Antonio Zago.

Jestliže chce Slavia postoupit, nesmí prohrát o dvě branky. Dovolit si může remízu či jednogólovou porážku 1:2, 2:3 atd. „Jakou taktiku zvolíme, záleží na trenérech. Ale asi by nebylo dobré čekat na vlastní půlce a soustředit se jen na defenzívu. Musíme být odvážní. Pokud chceme do dalšího kola, měli bychom dát gól,“ přemýšlí Bejbl.

Proti červenobílému souboru nebude stát jen zdatný protivník, ale také bouřlivá kulisa stadiónu Inönü. O oddanosti fanoušků našeho protivníka bylo napsáno již dost. Radek však upozorňuje: „Vyhecované prostředí bude motivovat i nás. Nemyslím si, že by nás tenhle faktor nějak svazoval.“

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články