Poprvé doma: V sobotu od 20:15 v Edenu s Teplicemi | SK Slavia Praha
Více

Poprvé doma: V sobotu od 20:15 v Edenu s Teplicemi

PRAHA/EDEN – Slavia se v jarní části poprvé představí doma v Edenu. Utkání s Teplicemi, které bude duelem o páté místo v tabulce, začíná v sobotu ve 20:15.
„Na utkání se určitě těšíme. Čekají nás Teplice, v podstatě je to utkání o páté místo. Teplice ukázaly skvělý vstup do jara, nad Baníkem zaslouženě vyhrály. Z tohoto pohledu nás čeká těžký soupeř,“ uvědomuje si trenér Beránek sílu soupeře.

„Nicméně jestli chceme, aby ty body z venkovního hřiště v Liberci měly platnost, tak doma musíme vyhrát,“ dodává trenér, jehož tým v prvním jarním kole vyhrál v Liberci 3:1. „Zápas doma bude o hodně těžší a jsme si toho vědomi,“ má ale jasno kouč.

Sobotní soupeř těsně před jarní částí vyměnil trenéra a v sobotu povede Teplice v Edenu ještě nedávno kouč sešívaných Petr Rada. Bude to hrát roli? „Každý z těch trenérů má svůj rukopis. Petr Rada přišel těsně před sezonou a hned začal vítězstvím, takže on i Teplice určitě budou mít sebevědomí,“ pokračuje slávistické trenér

V sobotu se navíc bude hrát o páté místo v tabulce. „Je to pro nás bonus, protože chceme potvrdit tři plusové body z Liberci, pokud se to nepovede, tak ztrácí svou cenu,“ dodal trenér, který věří, že bude mít v zápase k dispozici všechny hráče.

„Zdravotní stav tento týden nebyl dobrý, trénovali jsme s minimálním počtem hráčů, postupně se hráči uzdravují a uvidíme, s kým budeme moci počítat do utkání,“ vysvětluje Beránek.

V Edenu si poprvé jako hráč Slavie zahraje záložník Simon Deli. „Bude to pro mě první zápas na našem stadionu, moc se na něj těším a půjde o důležitý duel. V minulém kole jsme vyhráli a opět musíme udělat všechno pro to, abychom byli stejně úspěšní,“ tuší záložník z Pobřeží Slonoviny.

„Když jsem byl v Příbrami, tak jsme s Teplicemi remizovali. Myslím, že máme na to, abychom soupeře porazili, ale Teplice jsou kvalitní tým. Chtějí hrát útočný fotbal, ale to by mohlo být dobré i pro nás,“ věří středopolař Slavie.

V Liberci si připsal jednu asistenci Vukadin Vukadinovič, ale už netrpělivě vyhlíží sobotní duel s Teplicemi. „V novém roce se poprvé představíme v Edenu. Moc se těším na atmosféru, příprava byla dlouhá a nemohl jsem se zápasu v Edenu dočkat,“ komentuje pravé křídlo Slavie.

„Sledovali jsme Teplice na videu. Určitě budou hrát jinak než Liberec, budou spíše spoléhat na zahuštěnou obranu. Ještě je budeme sledovat a věřím, že utkání zvládneme, protože hrajeme doma a musíme vyhrát,“ ví dobře srbský záložník.

Řeší hráči v kabině fakt, že se bude hrát o páté místo? „Víme o tom, kde se nacházíme a kde jsou oni. V případě vítězství bychom se posunuli na páté místo, ale chceme hrát fotbal a bavit diváky. Myslím, že na to nikdo moc nemyslí,“ zakončil Vukadinovič.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Další články