Proměnili jsme slova v činy, těšilo po prvním jarním vítězství trenéra | SK Slavia Praha
Více

Proměnili jsme slova v činy, těšilo po prvním jarním vítězství trenéra

LIBEREC - Miroslav Beránek před zápasem varoval, že jeho tým čeká v Liberci těžká prověrka. Sešívaní ale své úkoly zvládli na jedničku a do ligy vstoupili výhrou 3:1. „Dnešní vítězství nám zvedlo sebevědomí. Nezůstali jsme jen u slov, ale proměnili je v činy,“ těšilo na začátek jara trenéra.
Slávisté zvládli vstup do jara se ctí, z Liberce si vezou výhru 3:1. „Hned náš první protiútok jsme úspěšně zakončili gólem, což se podepsalo na sebevědomí obou týmů. Domácí ještě stačili odpovědět, ale my jsme pak přidali ještě dvě branky. Ty padly z podobných situací a bylo tam ještě více šancí, které jsme mohli dotáhnout,“ načal hodnocení Miroslav Beránek.

Druhá půle už branku nepřinesla. „Druhý poločas jsme byli více zaměřeni na defenzivu. Bylo tam ovšem hodně ztrát míče a nechali jsme soupeře hrát. Naše hra neměla parametry prvního poločasu, ale šli jsme za vítězstvím. Jsem si jistý, že nás to nakopne do dalších zápasů,“ věří trenér.

Hattrick nastřílel Milan Škoda, kterému servírovali krásné příležitosti zakončit spoluhráči. „Už příprava naznačovala, že takto budeme hrát. Spoluhráči mu vytvořili příležitost zakončit a on ji proměnil, i když tam měl i další šance,“ dodal na adresu střelce trenér sešívaných.

V červenobílém si připsali premiérový start Krizstián Tamás a Simon Deli. „Na to, že s námi odehrál Kriztstán v přípravě pouhý zápas a půl, si myslím, že to zvládl, je to velmi adaptabilní hráč. Co se týče taktického plnění, je na něm vidět působení v Itálii. I Simon Deli odvedl na středu hodně práce. Oba se ještě mohou zlepšovat,“ vidí budoucnost pozitivně Beránek.

Na počátku mnoha šancí stál Levan Kenia „Byl v zárodku rychlých protiútoků nebo v té předfinální fázi, už podzim ukazoval, že může týmu pomoci. Má fotbalové myšlení a vidění,“ chválil si kouč.

Slavii také přijelo do Liberce podpořit hodně fanoušků, kteří nešli na stadionu přeslechnout. „Fanoušci byli skvělí, jsem rád, že dorazili v takovémto počtu, a že se jim hráči odměnili vítězstvím. Věřím, že jsme je nalákali na domácí utkání Teplicemi,“ zmínil trenér následující duel.

Slavii vítězství pomohlo, trenér ale nechce sešívané poměřovat s ostatními týmy. „Pro nás je důležitá naše hra, naše výkony a náš výsledek, to jediné můžeme ovlivnit, soupeře ne. Koncentrujeme se sami na sebe, na svou hru. Pravda leží na hřišti, dnešní vítězství nám zvedlo sebevědomí. Něco jsme si řekli a nezůstalo jen u slov, proměnili jsme to v činy. Se stejným úsilím se připravíme i na Teplice,“ hledí do budoucna slávistický kouč.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články