Slavia vstupuje do jara: V sobotu v Liberci | SK Slavia Praha
Více

Slavia vstupuje do jara: V sobotu v Liberci

PRAHA – Slavia v sobotu v 17:00 vstoupí do jarní části SYNOT ligy. Tým Miroslava Beránka se představí na půdě předposledního Liberce.
„S Libercem jsme se na soustředění v Turecku vzájemně sledovali. Je tam nová trenérská dvojice a změnili způsob hry. Je to úplně jiný Liberec, doplnili kádr kvalitními hráči, takže nás čeká těžká prověrka,“ ví moc dobře trenér sešívaných Miroslav Beránek.

V utkání se slávisté budou muset obejít bez kapitána Martina Latky, který si odpyká trest za čtyři žluté karty. „Problém to určitě je. Je to šéf týmu, lídr obrany. V přípravě vypadal velmi dobře, nicméně jsou tady další hráči. Před zápasem jsem mluvil o tom, že máme kvalitnější širší kádr. Hráči, kteří nastoupí, to můžou jedině dokázat,“ burcuje kouč Slavie.

Cíl slávistů pro jaro je postupné zlepšení ideálně se závěrem na pátém místě. „Chceme-li pokračovat v procesu zlepšení, reálné může být páté místo. Čtvrtá Boleslav nám už utíká o šest bodů,“ hledí k jarní části trenér.

Na povedenou generálku bude chtít proti Liberci navázat střelec Jaromír Zmrhal. „Určitě bych byl rád, aby byl začátek druhé poloviny sezony stejně úspěšný jako úvod té první. I kdybych ty branky nedal já, ale někdo jiný a ony byly vítězné, bylo by to skvělé,“ věří reprezentant do 21 let.

„V Liberci nás čeká hodně těžký zápas. Soupeř posílil, má nové trenéry, takže nás na úvod jara nečeká nic jednoduchého. Když k tomu ale dobře přistoupíme, tak tam můžeme vyhrát,“ myslí si nejlepší střelec Slavie Milan Škoda.

V jarní sezoně věří Škoda v týmové zlepšení. „Jako tým se určitě chceme dostat nahoru do míst okolo páté pozice. Důležité také je, abychom předváděli dobrou hru,“ má jasno útočník Milan Škoda.

Sešívaní se v Liberci budou moci tradičně spolehnout na podporu svých fanoušků. „V Liberci máme vždycky skvělou, takřka domácí podporu. Těším se, že letos tomu nebude jinak a věřím, že si po utkání společně užijeme děkovačku,“ přidal útočník Milan Škoda.

Při absenci Martina Latky povede Slavii jako kapitán pravděpodobně Jiří Bílek, který se tak poprvé po svém návratu představí na hřišti svého někdejšího klubu. „Hrál jsem v Liberci tři roky, prožil krásná léta, takže se tam samozřejmě těším. Z hráčů, s nimiž jsem hrál, už tam snad nikdo není. Jedu tam s tím, že je chci jednoznačně porazit,“ zakončil Bílek.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články