Způsob hry měnit nebudeme, říká kouč před Pohárem UEFA | SK Slavia Praha
Více

Způsob hry měnit nebudeme, říká kouč před Pohárem UEFA

V osmifinále Poháru UEFA nám stojí v cestě zdatný protivník. Své o tom ví trenér Miroslav Beránek. „Takhle individuálně vyspělé týmy v lize nepotkáváme. Besiktas je ve hře dopředu srovnatelný s našimi předchozími soupeři, ale v defenzívě je kvalitnější. Což ostatně dokazuje i jeho letošní bilance,“ prohlásil na dnešní tiskové konferenci. <br> Síla Besiktase je známa, Slavia ale pole vyklízet nehodlá. „Kdo se na nás chodí dívat, ví, jak hrajeme. Nebudeme měnit způsob hry, fotbalisté ho mají zažitý. Naše defenzíva je aktivní.“ <br><br><i>V článku najdete fotografie z odpoledního tréninku.</i>
V osmifinále Poháru UEFA nám stojí v cestě zdatný protivník. Své o tom ví trenér Miroslav Beránek. „Takhle individuálně vyspělé týmy v lize nepotkáváme. Besiktas je dopředu srovnatelný s našimi předchozími soupeři, ale v defenzívě je kvalitnější. Což ostatně dokazuje i jeho letošní bilance,“ prohlásil na dnešní tiskové konferenci.

Že hostům bude scházet distancovaný útočník Ilhan, Beránek za výhodu nepovažuje. „Soupeř má široký a kvalitní kádr, jehož výhodou je zastupitelnost – náhradníci hru oživí. Ostatně v tomhle směru jsme na tom stejně.“

Síla Besiktase je známa, Slavia ale pole vyklízet nehodlá. „Kdo se na nás chodí dívat, ví, jak hrajeme. Nebudeme měnit způsob hry, fotbalisté ho mají zažitý. Naše defenzíva je aktivní.“

Jestli dozná sestava od ligového utkání s Hradcem změn, trenér prozrazovat nechtěl. „Máme víc možností, což je potěšitelné. Jak jsem říkal, zastupitelnost funguje i u nás,“ pousmál se.

Červenobílí startují během své jízdy Evropou poprvé doma – proti Mouscronu, Partizanu i PAOKu zahajovali venku. „Rozdíl to určitě bude, máme k dispozici ještě odvetu. Na Strahově nás čeká první poločas, uvidíme, jak to ovlivní dění na trávníku.“

Zápas začíná ve čtvrtek ve 20:00 hodin, řídí ho trojice španělských rozhodčích Arturo Ibaňez, Clemente Plou a Carlos Nieto.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články