Výprava Besiktasu v Praze! | SK Slavia Praha
Více

Výprava Besiktasu v Praze!

Ačkoliv se přílet turecké výpravy o téměř dvě hodiny zpozdil, na letišti bylo živo už od půl dvanácté, kdy se měli fotbalisté Besiktasu v Praze objevit. V ruzyňské hale přibývalo stále víc turistů v černobílých dresech, kteří dávali hlasitě najevo příslušnost k svému týmu.<br> <i>Fotoreportáž z příletu najdete v článku</i>.
Ačkoliv se přílet turecké výpravy o téměř dvě hodiny zpozdil, na letišti bylo živo už od půl dvanácté, kdy se měli fotbalisté Besiktasu v Praze objevit. V ruzyňské hale přibývalo stále víc turistů v černobílých dresech, kteří dávali hlasitě najevo příslušnost k svému týmu.

Když konečně letištní pracovník oznámil, že se odbavování chýlí ke konci, napětí vzrostlo na maximum. Fanoušci rozvinuli obrovský transparent oslavující sté výročí založení klubu a několik minut nepřetržitě zpívali chorály. Jakmile se objevil první hráč, nebylo slyšet vlastního slova.

Fotbalisté obklopeni desítkami příznivců se k autobusu prodírali jen ztěžka. Sebevědomí a optimismus však neskrývali. „Zápas nebude jednoduchý, Slavia má dobrý tým, ale máme na to, abychom uspěli,“ prohlásil záložník Havutcu Tayfur. Podobný názor měl i útočník Ahmet Dursun, který před úprkem do autobusu diplomaticky podotkl: „Nečeká nás nic lehkého. Chceme však vyhrát.“

Pikantní nádech bude mít čtvrteční střetnutí pro francouzského forvarda Pascala Noumu, který hrával ve Štrasburku a Lensu a nastupoval s Vladimírem Šmicrem a Janem Suchopárkem. Zatímco první hájí barvy Liverpoolu, se Suchopárkem se Nouma na trávníku potkat může.

Besiktas se z Ruzyně odebral do hotelu Savoy, na Strahově si zatrénuje od 19:00 hodin.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články