Slávisté si proti Hradci s chutí zastříleli | SK Slavia Praha
Více

Slávisté si proti Hradci s chutí zastříleli

Úvodní ligové utkání jara a zároveň generálku na čtvrteční pohárový duel s Besiktasem zvládla Slavia bez zaváhání. Východočeského soupeře přehrála, vstřelila čtyři branky a vypracovala si další šance. Vývoj zápasu ovlivnil Vachouškův rychlý gól, další dva zásahy přidal Tomáš Došek, z toho jeden ještě před půlí. Konečnou podobu výsledku stanovil Rudolf Skácel.
Úvodní ligové utkání jara a zároveň generálku na čtvrteční pohárový duel s Besiktasem zvládla Slavia bez zaváhání. Východočeského soupeře přehrála, vstřelila čtyři branky a vypracovala si další šance. Vývoj zápasu ovlivnil Vachouškův rychlý gól, další dva zásahy přidal Tomáš Došek, z toho jeden ještě před půlí. Konečnou podobu výsledku stanovil Rudolf Skácel. „Chtěli jsme dnes uspět, což se povedlo,“ pochvaloval si kouč Miroslav Beránek. "Využili jsme už druhou příležitost, pak se zklidnili a před přestávkou zvýšili vedení. Pozitivní je i to, že se protočili všichni čtyři útočníci a zahrál si i Tomáš Hrdlička. Teď se však maximálně koncentrujeme na Besiktas,“ dodal. Hradecký trenér Leoš Kalvoda sportovně poblahopřál k vítězství. „Gratuluji Slavii, myslím, že v současnosti má u nás nejlepší mužstvo. Předvádí výbornou hru, ale dopomohli jsme jí k tomu i my. Sice se nám za stavu 0:1 dařilo zhustit střed pole, ale po dalším gólu by to už byl zázrak, kdybychom udělali lepší výsledek.“ Miroslav Beránek přikyvoval: „V prvním poločase se nám nedařily finální přihrávky, umíme je líp. Což jsme ukázali ve druhém.“

Výrazný podíl na vítězství má útočník Tomáš Došek, autor druhé a třetí branky. „Jsem spokojený, paráda,“ culil se před slávistickým autokarem. „Ta první padla po Gedyho střele, Svoboda ke mně vyrazil míč a já ho doklepl. Druhá byla podobná, Vachy měl ve vápně nějakou akcičku a Šmarda to vyhlavičkoval akorát přede mně.“ Naši fotbalisté se shodovali v tom, že utkání ovlivnil Vachouškův gól z páté minuty. „Zklidnili jsme se, hosté už pak nemohli jen bránit,“ pronesl Došek. Stejný názor měl Karel Piták. „Rychlá trefa nám pomohla. Nečekali jsme, že se nám dnešek tak povede,“ podotkl záložník, který za stavu 3:0 namazal Rudolfu Skácelovi, pro kterého pak nebyl problém překonat gólmana. „Musím poděkovat Karlovi, šli jsme čtyři na tři, ideálně mi posunul balón a já měl hodně času. Teď můžu domu,“ připomněl Skácel, odkud pochází. „Proti Hradci jsem nastoupil poprvé, bylo to zvláštní. Jsem rád, že jsme je porazili. Ale doufám, že se zachrání.“ Tři body by měly podle Skácela Slavii zvednout sebevědomí před střetnutím s Besiktasem. „Vstoupili jsme do jara hladkou výhrou. Snad lidi vyhecuje a přijdou ve čtvrtek. Jestli chtějí, abychom šli dál, tak by měli,“ uzavřel s úsměvem.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články