V pátek večer přivítáme Duklu, utkání začíná ve 20:15 | SK Slavia Praha
Více

V pátek večer přivítáme Duklu, utkání začíná ve 20:15

PRAHA/EDEN – Slavii čeká v pátek večer druhé jarní kolo proti pražské Dukle. Utkání začíná ve 20:15. „Máme co napravovat,“ zní ze slávistické kabiny.
Slavia před týdnem prohrála v Olomouci 1:5. „Výsledek byl určitě horší než herní projev, my jsme udělali směrem dopředu některé věci dobře, směrem dozadu to bylo ale špatné,“ vrátil se trenér Miroslav Koubek k nepovedenému úvodnímu zápasu na Hané.

„Ještě se chci touto formou za sebe omluvit fanouškům. Mužstvo to prostřednictvím Tomáše Necida udělalo po zápase. Mě osobně to mimořádně mrzí, nebyl žádný signál, který by něco takového naznačoval, zaskočilo nás to. My jsme si řekli, jaké jsme udělali chyby, kde jsme to utkání nezvládli, a já teď samozřejmě očekávám od mužstva určitou reakci naštvanosti, takovou „truc reakci“, kdy dokážeme předvést výkon, kterého jsme schopni,“ komentoval Miroslav Koubek týden staré střetnutí.

Minimálně v obraně se dají čekat změny v sestavě, trenér ale dopředu nic neprozradí. „Sestavu v tuto chvíli určitě ventilovat nebudu. Ale my jsme na něčem celou zimu pracovali, pracovali jsme na nějakém nalezení vazeb takzvané optimální sestavy, takže nemůžeme po jednom nezdaru, kdy jsme dostali facku, a já to považuji, a chci tomu pevně věřit, za takové selhání. My nemůžeme všechno, co jsme budovali, rozsekat na mraky a zpanikařit a udělat nějaké hektické závěry,“ pokračuje slávistický trenér, který se bude muset obejít bez vykartovaného Milana Nitrianského.

„Samozřejmě je tam ta okolnost kolem Milana Nitrianského, který se vykartoval, byl v zápase vyloučen, takže ten je mimo. Zdravotní stav je celkem dobrý, jenom Martin Dobrotka je dlouhodobě mimo, ale to už není ani nutné teď vzpomínat, tam je to na delší čas,“ objasnil trenér zdravotní stav kádru.

Do hry se může vrátit i Tomáš Mičola. „Tomáš je po dlouhé pauze a po operaci kolenního kloubu, postupně ho zapracováváme, dokonce už si zahrál ten poslední zápas v Turecku dvacet minut proti Doněcku. Potom, když jsme měli generálku v Liberci, tak hrál za Admiru proti Ústí, takže už zase uplynul nějaký čas, teď si zahrál poločas proti Třebíči za juniorku. Snažíme se ho dostat co nejrychleji do tempa, trénuje už naplno a myslím si, že už mu chybí poslední krůčky k tomu, aby se dostal do té své dobré sportovní formy,“ těší trenéra sešívaných.

Co očekává trenér od samotného průběhu utkání a co by mohlo na soupeře platit? „Je to jako s tou sestavou. Recept, jak na Duklu, pochopitelně nějakým způsobem nelze ventilovat, ale co se musí určitě změnit, co musí být lepší, tak je to zarputilost, agresivita, boj. My se musíme doslova vyšroubovat k maximálnímu nasazení. Soupeř to určitě bude od nás čekat, to není nic, co by nečekal, ale nesmí to zůstat jenom u slov, musí to být skutečnost,“ zdůrazňuje trenér Miroslav Koubek.

„A potom ty taktické věci, to už jsme samozřejmě s mužstvem probrali. Duklu každý zná, jak hraje, víme, co se od ní dá čekat, je to velmi silný protivník po té kombinační stránce a určitě má teď i jednu velkou výhodu ke své hře, a to, že je v dobré psychické poloze. Ale my musíme zmobilizovat a dát do toho ty základní atributy, které jsem jmenoval a věřím tomu, že takové to heslo, že přes totální koncentraci, nasazení a boj je předpoklad i dobré kvality,“ věří před pátečním duelem trenér Slavie.

Do sestavy se pravděpodobně po vykartování Milana Nitrianského vrátí obránce Martin Dostál. „Nálada je bojovná, všichni se na ten zápas těšíme, máme co napravovat a s tím do toho jdeme. Samozřejmě po té prohře to nebylo úplně ideální, ale věřím tomu, že jsme si to vyříkali, vyčistili jsme si stůl a teď půjdeme na Duklu s čistými hlavami,“ má jasno pravý bek.

Jak viděl sobotní utkání z lavičky? „Příjemný pohled to samozřejmě nebyl, dost jsem s klukama soucítil, protože takový poločas, nic horšího se nám stát asi nemohlo, bohužel se nám to nepovedlo zvrátit, dalo by se říct, že by to byl asi i zázrak, z nula čtyři. Je to pryč, my musíme koukat dopředu, čeká nás Dukla, kterou jsme v podobné pozici na podzim porazili, kdy jsme tam jeli po třech kolech s jedním bodem, takže, já doufám, že se nám to podaří i teď,“ připomněl Dostál podzimní střetnutí.

„Pro nás už nebude žádný zápas jednoduchý, o tom jsme se přesvědčili i na podzim a prakticky i nyní to první jarní kolo. Já čekám těžký zápas, nicméně věřím v to, že pro nás s vítězným konce,“ doufá Martin Dostál.

Co ale změnit, aby konec byl opravdu vítězný? „Všechno. Nechávali jsme soupeři hodně místa, nebyli jsme tak efektivní vepředu, oni naopak prakticky z každého protiútoku hrozili gólem, takže musíme zvýšit agresivitu, bojovnost, nasazení. Myslím si, že když každý z nás nechá na hřišti všechno a budeme hrát na hranici svých možností, tak ten zápas musíme zvládnout,“ burcuje před pátečním zápasem Martin Dostál.

Největší slávistickou šanci měl v Olomouci Jan Vošahlík, ale slávistický záložník už na úvodní jarní zápas nemyslí. „Už se soustředíme na zápas s Duklou, doufám, že to v hlavách už nikdo nemá, protože to bylo, to už nezměníme, a musíme to v pátek odčinit,“ komentuje Jan Vošahlík.

„Hlavně musíme být více agresivní v osobních soubojích, nenechávat jejich hráče jednoduše přebírat balon, aby chodili do protiútoku, a zkvalitnit koncovku,“ hledá důležité aspekty, které je potřeba zlepšit, Jan Vošahlík.

„Dukla je třetí, svoji kvalitu už potvrzuje několik let, kdy je v první polovině tabulky. Musíme do toho jít naplno, abychom je porazili, protože si nemůžeme vybírat, musíme začít vyhrávat. Doufám, že nás fanoušci poženou dopředu, máme jim co vracet, dlužíme jim to a snad se to povede,“ zakončil slávistický záložník.


Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články