Kapitán Piták: Zklamali jsme, takhle by to určitě nešlo! | SK Slavia Praha
Více

Kapitán Piták: Zklamali jsme, takhle by to určitě nešlo!

PRAHA/EDEN - Takhle si první soutěžní utkání po svém návratu určitě nepředstavoval. „V tom nejdůležitějším zápase jsme zklamali," litoval po debaklu od Olomouce kapitán Slavie Karel Piták.
Dá se utkání vůbec nějak zhodnotit?
„Je to špatné. Mně na začátku připadalo, že si jdeme jen tak zahrát fotbal. Byli jsme málo agresivní, góly jsme si dávali sami. Olomouc nás ani nepřečíslovala. Ve druhé půli se to zlepšilo, ale už bylo pozdě.“

V první půli byly díry v obraně opravdu velké. Jak to?
„V přípravě nám to dozadu šlo, byli jsme kompaktní. Soupeř si proti nám žádné šance nevypracovával. Bohužel jsme v tom nejdůležitějším zápase zklamali...“

Překvapil vás nový olomoucký útočník David Depetris, který vstřelil dva góly?
„To jsme neřešili. Věděli jsme, že může nastoupit. Trenér nás na něj upozorňoval. Bohužel dal dva góly.“

Slavia hraje o záchranu. Nemůže tato vysoká porážka s týmem něco udělat?
„Samozřejmě je to škoda. Šance jsme měli. Kolikrát jsme se mohli vrátit do zápasu. Bohužel jsme zase neproměňovali šance. Domácí padali do střel. Musíme se zvednout, takhle by to určitě nešlo!"

V čem byl podle vás největší problém?
„Trenér nás upozorňoval, že když ztratíme míč, tak to Olomouc bude nakopávat na útočníky. Měli rychlý přechod, což jsme nezvládli.“

O přestávce byla v kabině asi bouřka, že?
„Samozřejmě že bouřka byla. Prohrávat 0:4, co jiného mohlo být.“

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články