Díky iniciativě fanoušků se Slavii finančně uleví | SK Slavia Praha
Více

Díky iniciativě fanoušků se Slavii finančně uleví

PRAHA - Zastupitelstvo Městské části Praha 10 rozhodlo na svém zasedání o změně vyhlášky týkající se vybírání místního poplatků ze vstupného při pořádání sportovních akcí.
Členové Odboru přátel Slavie přišli už dříve s tímto návrhem a díky těsné spolupráci s politickým hnutím Desítka pro domácí se jim podařilo protlačit tento bod na jednání zastupitelstva.

Rozhodnutí zastupitelstva předcházela téměř dvouhodinová diskuse, kde argumenty pro přijetí pokládali na stůl mimo jiné zástupci klubu (organizačně-provozní ředitel Slavie Jiří Trepeš) nebo předseda Odboru přátel Martin Krob.

Diskuze byla ostře sledována řadou fanoušky Slavie i Bohemians 1905, kterých se tento problém rovněž dotýkal. Nakonec byl návrh schválen absolutní většinou zastupitelů. Nepodpořili jej jen 4 zastupitelé za TOP 09.

Slavia tak nebude muset odvádět do městské kasy část tržeb za lístky a místo toho je hodlá reinvestovat zejména do oblasti mládeže a k zajištění údržby sportovních ploch. Odhadovaná úspora tak bude znamenat kolem 1,5 milionu Kč ročně. Částka by byla mnohem vyšší v případě účasti Slavie v evropských pohárech (v mistrovské sezoně se jednalo o cca 10 milionů Kč)

Finální posvěcení musí dát změně vyhlášky Magistrát hlavního města Prahy. 

Aktuálně

Z prvního místa do nadstavby

18. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zakončily základní části 1. ligy žen, kde ve čtrnácti zápasech nepoznaly hořkost porážky a suverénně vedou tabulku s náskokem sedmi bodů. V úvodním zápase nadstavbové části v sobotu 20. dubna od 14:00 v Horních Měcholupech vyzvou Liberec.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články