VIDEO: Společné přání: Posun tabulkou výše | SK Slavia Praha
Více

VIDEO: Společné přání: Posun tabulkou výše

PRAHA/EDEN – V neděli vstupuje Slavia do jarní části Gambrinus ligy a hned na úvod ji čeká těžký duel na horké půdě Sigmy Olomouc. V pátek po poledni se v Edenu uskutečnila tisková konference, na které hráči, trenér i vedení poodhalili své plány i rozpoložení, ve kterém se tým před jarem nachází.
„Obě soustředění se nám vyvedla, v Turecku jsme hráli s kvalitními soupeři. Příprava v létě byla ale taky dobrá a konec podzimu jsme nezvládli. Až samotná liga ukáže, jak jsme na tom,“ načal tiskovou konferenci trenér A-týmu Slavie Petr Rada.

„Posílili jsme, přišli vytipovaní hráči a v týmu je teď větší konkurence, to na podzim scházelo. Doufám, že jaro bude mít stoupající tendenci a na jeho konci na tom budeme lépe. Příprava proběhla dobře. Jsem hlavně rád, že žádný hráč neměl dlouhodobé zranění, to nejtěžší bylo na tři dny, nikdo neměl větší výpadek,“ poukázal trenér Rada na největší pozitivum zimní přípravy.

„Jsme připraveni na to, že musíme zvládnout situaci, do které jsme se dostali sami v závěru podzimu, a věřím, že jsme se připravili na jarní část tak, abychom ji zvládli,“ zakončil Petr Rada.

„Všichni hráči jsou v očekávání, samozřejmě je lepší hrát zápasy, než jen trénovat. Uvidíme, jak se nám povede hned v prvním zápase a doufáme, že nastartujeme lepší sérii než na konci podzimu. Chceme v tabulce výše a kvalitu na to máme,“ vyjádřil své přání kapitán A-týmu Karol Kisel.

Do vyšších příček tabulky by si Slavii přála posunout i jedna ze zimních posil záložník Marcel Gecov. „Chci se samozřejmě soustředit na Slavii jako na tým a nejen na sebe. Základ je pro jaro jasný – musíme podávat kvalitní výkony jako mužstvo a posunout se v tabulce výše, to jsou má očekávání,“ řekl Gecov na tiskové konferenci.

Stopera Martina Dobrotku trápila v podzimní části Gambrinus ligy zranění, na jaře na něm bude ležet úkol nahradit v obraně Martina Latku. „Hlavní je podat dobré výkony a posunout se výše v tabulce. Nejen já, ale i kolegové jsou připraveni, aby byl tým úspěšný. To, jestli bude, ale ukáží ligové zápasy,“ vyhlíží slovenský obránce první „ostré“ duely.

„Doufám, že pro nás jaro bude úspěšnější, než podzim. Mužstvu jsme pro to vytvořili nejlepší podmínky,“ věří generální ředitel Slavie Zbyněk Kusý. Ten popsal i situaci ohledně jednání s novými partnery: „S žádným generálním partnerem jsme se zatím nedohodli, především na finančním plnění. Každý má nějakou cenu a v tuto chvíli také nejsme ochotni přistoupit na smlouvu jen na jeden rok. Jednání jsou v současnosti tak na 70% a věřím, že se to během jara podaří dotáhnout. Většina kontaktů se uzavírá na tři až pět let. Nicméně portfolio jsme v zimní pauze rozšířili cca o deset nových partnerů,“ prozradil vývoj jednání Zbyněk Kusý.

Rada: Do Olomouce s respektem, ale beze strachu

„Liga je v současnosti vyrovnaná a my začínáme v Olomouci proti soupeři, který bojuje o poháry. Bude to těžké utkání, ale jedeme tam s tím, že budeme chtít bodovat. Chceme prolomit neúspěšnou sérii venku a já věřím, že hráči jsou připravení a mají sebevědomí. Z Olomouce jde respekt, ale doufám, že se nám povede přivézt nějaký bod. Jedeme tam sice s respektem, ale ne se strachem,“ popisoval trenér Rada plány před prvním jarním zápasem.

„Jsem rád že v přípravě nikdo neměl delší výpadek než tři dny. Po příjezdu jsme šli znovu na umělou trávu, což mohlo způsobit drobné problémy, a některé hráče jsme proto pošetřili. Pro mě je to složité protože všech 23 hráčů je připravených, ale my musíme vybrat osmnáctku, která pojede do Olomouce. Kdo pojede, se rozhodneme po sobotním tréninku,“ pokračoval Rada „starostmi“ nad nedělní nominací.

„Máme i daleko větší možnosti v útoku, je tady Fenin, Škutka, Škoda, Kisel nebo Vošahlík. Vybírat můžeme z celé této pětice, předtím to bylo složitější protože jsme vybírali ze dvou hráčů,“ zakončil trenér áčka výčtem všech možností pro útočné řady.

„Posílili jsme kádr, přišli Fenin, Škutka, Gecov, Bortel a gólman Rakovan. Ten přišel, protože Berkovec bude delší dobu mimo kvůli zranění ramena. Tito hráči určitě zkvalitní kádr. Ten je teď uzavřen i proto, že přestupová okna skončila. Jdeme do jara s 23 hráči, i když do přípravy jsme ještě šli ještě se čtyřmi hráči z juniorky. Šimeček s námi zůstává dál, co se Hrubého týče, ten teď bude zpět působit v juniorce a když bude možnost, bude s áčkem trénovat,“ vyjádřil se trenér Rada k zimnímu testování hráčů s úspěšné slávistické juniorky.

Aktuálně

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen: guláš, skákací hrad, autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Další články